Prvo ime rdeče poletne elektronske zabave bo didžej Tiësto. Foto: Prireditelj
Prvo ime rdeče poletne elektronske zabave bo didžej Tiësto. Foto: Prireditelj
David Guetta
Po Guetti bo v Areni Stožice nastopil tudi Tiësto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Paris Hilton
Zadnjo rdečo zabavo pod streho Stožic je zaznamoval tudi prihod starlete Paris Hilton. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Solveig
Na poletno rdečo zabavo je zbrane spomladi pripravljal francoski vitez elektronike Martin Solveig. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tiësto, Calvin Harris, Beltek in Alex Cvetko se selijo v suho zavetje Arene, ki je elektronski odmerek gostila že pozimi, ko sta med drugim zbrane zabavala David Guetta za mešalno mizo in starleta Paris Hilton na njej.

Izvedba dogodka na prostem namreč po besedah prirediteljev pogojuje, da so vremenske razmere ves teden pred dogodkom in na dan dogodka brezhibne oziroma vsaj brez padavin, saj v nasprotnem primeru ni mogoče postaviti zaščite nogometnega igrišča na stadionu.

"Portaflor ali zaščitni podij, na katerem stojijo obiskovalci na stadionu, je v primeru dogodka na prostem mogoče postaviti le, če je travnata površina povsem suha," je pojasnil produkcijski del organizatorske skupine, ki se je za prestavitev kraja dogajanja odločil zaradi vremenske napovedi, ki za dni pred dogodkom napoveduje plohe in nevihte, v osrednji Sloveniji pa največjo količino padavin.

Tiësto pod streho
Prvo ime tokratne rdeče zabave bo Tiësto. Cenjeni didžej je svojo kariero začel v vodah trancea in si svoje ime gradil predvsem s svojimi legendarnimi šesturnimi seti v živo. Nizozemec se je rodil 17. januarja 1969 in svoje prve korake v svet glasbe naredil v domačem klubu Sprock. Prav tam ga je odkrila neodvisna založba Basic Beat Recordings, kjer je didžej izdal svojih prvih pet miksov. Bliskovit uspeh in izredna delovna etika sta ga pripeljala do Arnyja Blinka iz založbe Black Hole Recordings, ki je postala zibelka njegovih kompilacij Space Age in Magik.

V treh kratkih letih je osvojil svet zunaj Nizozemske oz. ga vsaj pripravil do tega, da so opazili njegov talent. Med drugim je glas o njem segel tudi čez lužo. Ko je podpisal pogodbo z založbo Nettwerk, je na tržišče Združenih držav Amerike poslal debitantski album miksov Summerbreeze. Na njem se je znašla skladba Silence, ki jo je Delerium posnel s Sarah McLachlan. Tiësto je skladbo spremenil v 11 minut in pol dolgo epopejo težkih bitov in menjajočih synthefektov, z vokalom McLachlanove v ospredju. Uspešnica je doživela svoj komercialni uspeh in nova didžejska zvezda je bila rojena.

Tiësto je s svojim delom pripomogel k popularizaciji eteričnih ženskih vokalov, vpetih v elektronske ritme. Leta 2001 je postregel s svojim prvencem In My Memory, kjer je združil svoje izvirne kompozicije s klubskimi himnami in jim dodal še malce večji komercialni pridih. Naslednje leto je svoj repertoar obogatil s kompilacijo In Search of Sunrise in leta 2004 še s Parade of the Athletes - albumom, ki je vseboval tematsko pesem za odprtje olimpijskih iger leta 2004 v Atenah.

Z albumom iz leta 2007 Elements of Life je v svoj mozaik vstavil še rock in popglasbo. Leta 2009 pa se je ozrl še dlje in k sodelovanju pri albumu Kaleidoscope povabil prvi glas islandske skupine Sigur Rós, Jónsija, in kanadski angelski glas Nelly Furtado. Do zdaj pa je izdal tudi zbirko svojih največjih uspešnic Magikal Journey: The Hits Collection 1998-2008 in številne klubske mikse.

Lastniki vstopnic, pozor
Zaradi selitve prireditve s stadiona v areno so - zaradi varnosti udeležencev - prireditelji morali spremeniti posamezne prodajne kontingente. Tako vstopnice, kupljene za parter (stadion), veljajo za kontingenta parter in zeleni ring v Areni Stožice.

Do zapolnitve posameznega kontingenta bodo obiskovalci na vhodu lahko samostojno izbirali, na katerem mestu v areni bi se želeli zabavati. Ko bo en ali drugi kontingent (zeleni ring ali parter) dokončno zapolnjen, bo prireditelj zaradi vaše varnosti in varnosti drugih obiskovalcev moral preostalim kupcem vstopnic ponuditi kontingent, ki bo še prost. Zato prireditelj vse imetnike parter vstopnic obvešča, naj na dogodek pridejo čim prej, saj je zmogljivost parterja omejena.