Tony Cetinski bo danes nastopil v ljubljanski dvorani Tivoli. Foto:
Tony Cetinski bo danes nastopil v ljubljanski dvorani Tivoli. Foto:
Tony, Jose Carreras, Michael Bolton
Tony sodeluje z velikimi imeni svetovne glasbene scene, kot sta Jose Carreras in Michael Bolton. Foto: EPA

Tony uspešno nadaljuje koncertno turnejo Furia Tour. Po uspehu v dvorani Tabor v Mariboru, bo danes ob 20.00 ogrel občinstvo v Hali Tivoli. Na odru in za odrom ga spremlja več kot 100 ljudi: skupina, številne plesalke, koreografi, scenski delavci in drugi. Ekipa ima na turneji 200 kvadratnih metrov vizualnih površin ter dobro in močno ozvočenje.

Posebna ekipa je pripravila tudi številne učinke, od pirotehnike do animacijskih in drugih vizualnih učinkov. Jose Carreras, s katerim sta posnela skladbo "Dolce Suono", je o Tonyju dejal: "Tony ima lep glas, posebno barvo. Ima tipičen italijanski, lirski zvok. Zelo je nadarjen, njegov glas je sijajen inštrument …"

Odlična ekipa z odlično opremo
Poleg novih skladb s plošče Ako se to zove ljubav bo Tony odpel tudi številne znane uspešnice. Ob skupini in plesalkah je na odru 30 ljudi. Znana hrvaška koreografinja Ivona Brnelić je izbrala ekipo plesalk in ustvarila celotno koreografijo za turnejo.

Oder je vrhunsko zastavljen, tako scensko, zvočno kot tudi vizualno. Gre za opremo, ki so jo uporabljali tudi na koncertih, kot so Whitesnake, Prodigy, Nick Cave, Manu Chao in tudi Tony Cetinski v puljski Areni. Kot zanimivost naj dodamo, da bo scenska oprema prišla v Ljubljano na dveh vlačilcih.

Največkrat predvajani hrvaški izvajalec
Cetinski je bil v bogati glasbeni karieri večkratni dobitnik hrvaških glasbenih nagrad porin. Je največkrat predvajani hrvaški izvajalec, pohvali pa se lahko tudi s sodelovanjem z nekaterimi svetovno znanimi zvezdami, kot na primer v duetu Dolce Suono s tenoristom Josejem Carrerasom. Pred kratkim je kot gost nastopil tudi na koncertu Michaela Boltona v Royal Albert Hallu.

C. R.