Foto: Instagram/Toolmusic
Foto: Instagram/Toolmusic

Live in the Sand naj bi bil tridnevni destinacijski festival v Dominikanski republiki, ki bo vključeval luksuzno doživetje v letoviščih Hard Rock in Royalton v Punta Cani, pripravili pa naj bi ga marca prihodnje leto. Med vodilnimi zasedbami festivala bodo poleg organizatorjev Tool nastopili še Primus, Mastodon, Coheed and Cambria, Eagles of Death Metal, King's X, Fishbone, Wheel, CKY in Moon Walker.

Festivalske vstopnice bodo prvi lahko kupili člani kluba oboževalcev zasedbe Tool – na voljo bodo imeli 24 ur, preden bodo vstopnice lahko kupili še drugi glasbeni navdušenci. V izjavi za javnost je basist zasedbe Tool Justin Chancellor dejal, da člani zasedbe ne bi mogli biti bolj zadovoljni, saj si bodo festivalski oder delili z nekaterimi izjemnimi skupinami. "Se vidimo na nepozabnem glasbenem koncu tedna," je še povedal.

Zadnji album Fear Inoculum je zasedba izdala leta 2019, kritiki pa so ga skoraj soglasno označili za presežek. V pogovoru za portal NME o novi glasbi in nadaljevanju njihovega petega studijskega albuma je Chancellor povedal, da ustvarjalni proces skupine poteka tako, kot jim ustreza.

"Edini pritisk nastane, ko razkrijemo, da pripravljamo nekaj novega, ker moramo takrat uresničiti lastne napovedi. Potem se vedno počutimo, da bomo razočarali oboževalce, če nam materiala ne bi uspelo izdati pravočasno," je dejal. Dodal je še, da je lepo vedeti, da si oboževalci tako močno želijo nove glasbe, vendar morajo tudi razumeti, da to ni lahko delo. "To ni preprosta stvar. Umetnost je zelo čudna in ima svoj urnik," je sklenil.