Pevec vse obtožbe ostro zanika. Foto: Reuters
Pevec vse obtožbe ostro zanika. Foto: Reuters
Skupina je vrhunec doživela med letoma 2004 in 2006.

Watkinsa, ki čaka na sojenje v zaporu Parc v Bridgendu, pazniki preverjajo petkrat na uro, saj se bojijo, da bo naredil samomor, je sporočila njegova odvetnica Sally O'Neill.

Klinična psihologinja, ki je pevca pregledala, je sicer presodila, da bi moral ta jemati zdravila proti psihozi, in predlagala, da ga premestijo iz zapora v psihiatrično bolnišnico, kjer bi prestajal nadaljnje preiskave.

Ena izmed obtoženk priznala
Watkins sicer zanika 24 obtožb spolnih prekrškov, med katerimi je tudi domnevno posilstvo leto dni starega dojenčka in posedovanje fotomateriala človeka med spolnim odnosom z živaljo.

V torek sta se pred sodnico zglasilil tudi Watkinsovi soobtoženki. Ena izmed njiju, 24-letnica, zanika vse obtožbe, njena 20-letna soobtoženka pa je priznala neprimerno dotikanje otroka ter snemanje in razpečevanje nespodobnih fotografij omenjenega dejanja. Vsi trije ostajajo v zaporu do zaslišanja, napovedanega za 14. oktober. Sojenje naj bi se začelo 25. novembra.

Skupina "išče odgovore"
Marca je Watkins v izjavi za javnost sporočil, da ostro zanika vse obtožbe in da se namerava boriti "do bridkega konca", da bi si opral ime. Ob tem se je zahvalil oboževalcem, družini in prijateljem za vso ljubezen in podporo "v teh težkih časih".

Sočasno je njegova matična skupina na svoji uradni strani zapisala: "Po obtožbah, vloženih proti Ianu Watkinsu, smo se znašli v stanju popolnega šoka. Podrobnosti preiskave so nam znane toliko kot vam. To so težki dnevi za nas in naše družine, bi se pa želeli zahvaliti našim oboževalcem za podporo v času, ko iščemo odgovore. Jamie, Lee, Luke, Mike in Stu."

Lostprophets so se sestavilli leta 1997 v Walesu, v svoji skoraj dve desetletji dolgi karieri pa so izdali pet albumov (zadnjega lani), njihovi največji uspešnici sta bili Last Train Home (2004) in Rooftops (2006).