U2 so se na svoj način poklonili Parizu. Foto: EPA
U2 so se na svoj način poklonili Parizu. Foto: EPA
Eagles of Death Metal
Pevec skupine Eagles of Death Metal je v prvem intervjuju po strašnem napadu dejal, da želijo nastopiti prvi, ko se Bataclan znova odpre. "Komaj čakam, da se vrnem v Pariz in zaigram," je dejal Jesse Hughes v pogovoru za Vice. Foto: EPA

Pred koncertom so se pojavili zapisi v medijih, da se bodo U2 pridružili Eagles of Death Metal. S tem bi se vrnili v mesto, ki so ga zapustili 13. novembra v šoku. Namreč med njihovim koncertom v gledališču Bataclan so trije napadalci umorili 90 obiskovalcev njihovega koncerta.

"Spet smo v Parizu in čudovito je tukaj. Nekateri ljudje so sprožili govorice, da se nam bodo na odru nocoj pridružili Eagles of Death Metal, toda ni tako. Imamo drugega gosta presenečenja za vas," so zapisali U2 na svoji spletni strani.

Potem ko so bili U2 prisiljeni prestaviti svoje koncerte po napadih v Parizu, so "ves čas razmišljali o posebnem gostu". Toda na odru AccorHotels Arene se jim je pridružila Smithova, ki je med drugim s člani skupine izvedla skladbi Gloria in People Have the Power.

"Frontman" skupine Bono se je med koncertom poklonil tako žrtvam pokolov v Parizu kot v San Bernardinu.