Umek (p)ostaja anomalija na lestvici DJ Mag. Foto: Jernej Kokol
Umek (p)ostaja anomalija na lestvici DJ Mag. Foto: Jernej Kokol
Dimitri Vegas & Like Mike
Na vrhu lestvice sta se znašla stara znanca slovenskih odrov Dimitri Vegas & Like Mike, ki sta nazadnje nastopila pri nas leta 2012. Ko sta ogrevala zbrane pred prihodom Armina van Buurna. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Nisva še popolnoma dojela, kaj se je zgodilo. Ne moreva verjeti," sta dejala Belgijca za omenjeno revijo. S prestola se je umaknil nizozemski didžej Hardwell, ki je končal na drugem mestu, za njim pa se je uvrstil njegov rojak 19-letni Martin Garrix. A nizozemska prevlada se ne ustavi pri vrhu. Na četrtem mestu najdemo Armina van Buurna, na petem Tiësta in na osmem Afrojacka. Med Nizozemci sta se vrinila David Guetta na šesto in Avicci na sedmo mesto. Prvo deseterico pa končujeta Skrillex in Steve Aoki.

Slovenski didžej Umek je v primerjavi s prejšnjim letom napredoval za pet mest. Pri DJ Magu so ob njegovi uvrstitvi na 70. mesto zapisali, da je "anomalija lestvice in ena zadnjih trdnjav, ki se upira EDM-valu". Med mojstri tehna so poleg njega le še Richie Hawtin (na 51. mestu) in Carl Cox (na 63. mestu).

Na lestvici se je povečala kvota žensk, kjer ne najdemo več le dvojčic Nervo (letos sta se uvrstili na 24. mesto). Poleg njiju se je na lestvico (natančneje na 94. mesto) uspelo uvrstiti ukrajinski hardcore techno didžejki Miss K8.

Med komercialno bolj izpostavljenimi imeni najdemo na 11. mestu Calvina Harrisa, na 12. mestu Oliverja Heldensa, 13. mestu Alessa, 20. mestu Dipla, na 35. mestu povratnika Feddeja Le Granda, na 53. mestu Wolfpack, na 57. mestu Erica Prydza, na 54. mestu Major Lazer, na 64. mestu Laidback Luka, na 65. mestu Disclosure, na 69. mestu Daft Punk, na 77. mestu povratnika Chuckieja, na 84. mestu Kaskadeja, na 89. mestu Robina Schulza in na 90. mestu Sanderja Van Doorna.