Tito Jackson je bil še konec avgusta na koncertnih odrih. Foto: AP
Tito Jackson je bil še konec avgusta na koncertnih odrih. Foto: AP

Tito je v ikonični zasedbi nastopal z brati Jackiejem, Jermainom, Marlonom in Michaelom, ki je umrl leta 2009. Nedavno je bil v Münchnu, kjer naj bi zasedba nastopila v okrnjeni postavi.

Novico o Jacksonovi smrti so na Instagramu potrdili njegovi trije sinovi, Taj, Taryll in TJ Jackson, ki so bili v 90. letih člani R'n'B/pop tria 3T. "Smo pretreseni, užaloščeni in povsem strti," so zapisali.

"Naš oče je bil izjemen človek, ki je vedno skušal poskrbeti za vse in za njihovo dobrobit. Neizmerno ga bomo pogrešali. Prosim, sledite njegovemu zgledu in mantri, ki je vedno bila – imejte se radi. Radi te imamo, očka."

V zasedbi Jackson 5 so nastopali Tito, Jackie, Jermaine, Marlon in Michael Jackson. Foto: AP
V zasedbi Jackson 5 so nastopali Tito, Jackie, Jermaine, Marlon in Michael Jackson. Foto: AP

Uspešnice skupine Jackson 5 vključujejo ABC, The Love You Save in I Want You Back. Skupina je bila ustanovljena leta 1964 in je prodala več kot 150 milijonov plošč po vsem svetu.

Leta 1980 so bratje prejeli zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu, leta 1997 pa so bili sprejeti v dvorano slavnih rock'n'rolla.

Uspešen tudi kot solo izvajalec

Tito je bil tretji najstarejši Jackson in eden od devetih otrok. Poleg udejstvovanja v zasedbi Jackson 5 je imel tudi solo kariero kot bluesovski glasbenik.

Jackson je še 31. avgusta koncertiral s Taryllom, Jackiejem in Marlonom, in sicer so igrali na festivalu Fool in Love v Kaliforniji.

Titu Jacksonu se je na družbenih omrežjih med drugim poklonil tudi nekdanji bobnar zasedbe Jackson 5 Jonathan Moffett.

"Nocoj je v mojem srcu velika žalost – ravno sem izvedel, da se je poslovil moj brat v srcu in duhu, Tito Jackson. Pretresen sem, povsem uničen in brez besed. Rad te imam, Tito. Iskreno sožalje celotni družini Jackson. Vse vas imam zelo rad," je zapisal na omrežju X.