James Ingram je v bogati glasbeni karieri prejel 14 nominacij za grammyja (prejel je dva), za svojo filmsko glasbo pa je bil nominiran tudi za oskarja in zlati globus. Foto: Reuters
James Ingram je v bogati glasbeni karieri prejel 14 nominacij za grammyja (prejel je dva), za svojo filmsko glasbo pa je bil nominiran tudi za oskarja in zlati globus. Foto: Reuters

Vest o Ingramovi smrti je prek Twitterja sporočila igralka Debbie Allen: "Izgubila sem dragega prijatelja in ustvarjalnega partnerja Jamesa Ingrama." Dodala je, da bo pevec za vselej cenjen in ljubljen ter bo v spominu številnih ostal zaradi svoje genialnosti, humanosti in ljubezni do družine.

James Ingram se je 16. februarja 1952 rodil v ameriški zvezni državi Ohio. Po delovanju v skupini Revelation Funk in sodelovanju z legendarnim Rayem Charlesom, za katerega je igral klaviature, je pozornost širše javnosti vzbudil, ko je svoj žametni vokal posodil za skladbi Just Once in One Hundred Ways na albumu The Dude, ki ga je leta 1981 izdal Quincy Jones. Prav One Hundred Ways mu je prinesel prvega grammyja za najboljše novo glasbeno ime.

Neizbrisen pečat v glasbeni industriji
Pevec je v karieri prejel 14 nominacij za grammyja, ustvarjal pa je tudi skladbe za filme, kar mu je prineslo po dve nominaciji za zlati globus in oskarja. Drugega grammyja je sicer prejel za skladbo Yah Mo B There, ki jo je zapel z Michaelom McDonaldom.

Akademija, ki stoji za nagradami grammy, je izrazila sožalje vsem glasbenikovim bližnjim in sporočila, da bosta njegov bogati glas in vrhunska ustvarjalnost pustila neizbrisen pečat v glasbeni industriji.

James Ingram in Quincy Jones sta skupaj napisala tudi uspešnico Michaela Jacksona P.Y.T. (Pretty Young Thing). Quincy Jones je novico o prijateljevi smrti pospremil z mislijo, da je bil pevec s svojim čutnim glasom "preprosto čaroben".
Poleg že omenjenih priznanih glasbenikov je sodeloval tudi z Donno Summer, Viktorjem Lazlom in Natalie Cole.