Marilia Mendonça je svoj prvi album objavila leta 2015. Foto: AP
Marilia Mendonça je svoj prvi album objavila leta 2015. Foto: AP

26-letna pevka je bila s svojo ekipo na poti na koncert, ki bi ga morala imeti ta konec tedna, ko je letalo strmoglavilo poleg slapa v dolini Rio Doce, navaja CNN Brazil.

Razbitine letala. Foto: Reuters
Razbitine letala. Foto: Reuters

Nesreče ni preživel nihče od petih ljudi v letalu, vključno s pilotom, kopilotom, Mendonçinim producentom Henriquejem Ribeirom in njenim stricem Abicielijem Silveiro Diasom Filhom.

Srce parajoči posnetki prikazujejo reševalce, kako odstranjujejo trupla iz uničenega letala.

Vzrok nesreče še ni znan, vlada pa je že sprožila preiskavo.

Potem ko je ministrstvo za kulturo potrdilo pevkino smrt, se ji je na Instagramu poklonila njena dobra prijateljica, brazilska pevka Anitta.

"Včeraj sem ti povedala, da te imam rada, VČERAJ," je zapisala. "Ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Zakaj ta nesreča, moj Bog????"

"Ena največjih umetnic"

Mendonça je le nekaj ur pred tragično nesrečo še objavljala sporočila na družbenih omrežjih, med drugim videoposnetek lokalnih specialitet te zvezne države.

Pevka, ki je bila članica zasedbe Patroas, je ravno prejšnji mesec objavila nov glasbeni video. Leta 2017 je bila na latinskoameriških grammyjih nominirana za album Realidade, zlati gramofonček pa je osvojila dve leti pozneje za album Todos os Cantos.

Mendonçi se je poklonil tudi brazilski predsednik Jair Bolsonaro in jo v tvitu označil za "eno največjih umetnic svoje generacije".