Cyndi Lauper bo novi album izdala v obdobju, ko kantriglasba v ZDA doživlja novo rojstvo in sodi med najbolj poslušane žanre. Foto: EPA
Cyndi Lauper bo novi album izdala v obdobju, ko kantriglasba v ZDA doživlja novo rojstvo in sodi med najbolj poslušane žanre. Foto: EPA

Pri projektu je sodelovala s številnimi izvajalci kantrija, med njimi z Williejem Nelsonom, Emmylou Harris in Alison Krauss. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Lauperjeva navdih dobila pri pionirki te glasbe Patsy Cline.

Lauperjeva je odraščala v New Yorku, vendar je kot otrok poslušala kantri. Po njenih besedah je ta glasba takrat predstavljala pop.

Na albumu, ki bo izšel 6. maja, bosta med drugim priredbi dveh najbolj znanih skladb Patsy Cline, in sicer Walkin' After Midnight in I Fall to Pieces.

Pevka bo novi album izdala v obdobju, ko kantri v ZDA doživlja preporod in spada med najbolj poslušane žanre. Število prodanih albumov sicer še vedno ostaja najvišje v popglasbi.

Dolga leta na sceni
Lauperjeva je bila leta 2015 sprejeta v Dvorano slavnih besedilopiscev (Songwriters Hall of Fame).

Pevka je leta 1983 izdala album She's So Unusual, zaslovela pa je z uspešnico Girls Just Wanna Have Fun, ki jo je podpisal Robert Hazard, velik uspeh sta poželi tudi pesmi True Colors in Time After Time. V svoji karieri je prodala več kot 50 milijonov albumov, zadnji album Memphis Blues je pevka izdala leta 2010.