24-letni Stephen Fitzpatrick, 25-letni Audun Laading in menedžer njune turneje Trevor Engelbrektson so izgubili življenje, ko so se v sredo v zgodnjih jutranjih urah vozili na koncert v Santa Ano, je sporočila njihova založba Heist or Hit.

Po trčenju na avtocesti je vozilo z nesrečno trojico zajel ogenj in rešitve ni bilo.

Dvojec je v torek nastopil v Phoenixu v Arizoni, nato pa se je z mini koncertnim avtobusom odpravil na 560 kilometrov dolgo pot do Santa Ane v sosednji Kaliforniji.

"Še malo in se fanta vračava domov. Ameriška turneja je šla do zdaj krasno. Nocoj imava še vroč zmenek ob sončnem zahodu z Grand Canyonom," sta zapisala glasbenika v ponedeljek na svoji strani na Facebooku.

Vzhajajoča glasbena zvezda

Založba je liverpoolsko skupino Her's, ki je pred kratkim izdala svoj prvenec, opisala kot eno najbolj priljubljenih vzhajajočih zvezd na britanskem glasbenem nebu.

"Vsi smo povsem strti. Njuna energija, živahnost in talent so definirali našo založbo. Kot človeka sta bila topla, nežna in noro zabavna. Vsakič, ko sta se ustavila v pisarni, sta jo poživila," so še zapisali.

Fitzpatrick, Anglež, in Laading, Norvežan, sta se spoznala v Liverpoolu kot študenta glasbe na liverpoolskem inštitutu za uprizoritvene umetnosti (LIPA), kjer sta diplomirala leta 2016.

To je bila njuna druga turneja po ZDA, na kateri sta imela predvidenih 19 postankov.

Dogodek spominja na tragedijo iz leta 2016, ko je v prometni nesreči na Švedskem umrlo vseh pet članov britanske indie rock zasedbe Viola Beach. Stari so bili med 25 in 35 let, skupina pa je bila na svoji prvi turneji v tujini.