Foto: EPA
Foto: EPA

Podatkovno in analitično podjetje Luminate je razkrilo, da se je pretok glasbe hiphopovskega zvezdnika Seana Combsa - Diddyja v tednu njegove aretacije v povprečju povečal za 18,3 odstotka v primerjavi s prejšnjim tednom. George Howard, profesor upravljanja glasbenega poslovanja na glasbeni fakulteti Berklee je dejal, da ni presenečen nad povečanjem. Zanj je pretakanje podobno iskanju umetnika v spletnem brskalniku kot sredstvo za potešitev radovednosti. "Glasba postane še ena informacija, ko ljudje poskušajo razumeti grozodejstva," je povedal za AP. Povedal je še, da ljudje delajo vzporednice tudi med glasbo in obtožbami. "Radovednost, ki jo vzbujajo takšni primeri, je popolnoma naravna. To je kot vožnja mimo prometne nesreče, ljudje si želijo pogledati," še dodaja Howard.

Sorodna novica Raper Diddy aretiran zaradi obtožb zvodništva in izsiljevanja. Sodišče mu je odredilo pripor.

Povečanje števila pretakanj po škandalu ni neobičajno. Potem ko je dokumentarni film o R. Kellyju R & B-pevca obtožil spolne zlorabe žensk in mladoletnih deklet, se je število predvajanj njegovih skladb skoraj podvojilo. Pomembno vlogo pri povečanju priljubljenosti glasbe umetnikov, vpletenih v škandale, je tudi anonimnost pri predvajanju na spletnih platformah. "Predstavljajte si, da zdaj vstopite v trgovino s ploščami in poveste, da bi radi kupili Diddyjevo zgoščenko," je še poudaril Howard.

Combs je obtožen trgovine z ljudmi za spolne namene in izsiljevanja, obtožnica, ki podrobno opisuje obtožbe iz leta 2008, pa ga obtožuje, da je več let zlorabljal, grozil in silil ženske, "da bi izpolnil svoje spolne želje, zaščitil svoj ugled in prikril svoje vedenje". Combs obtožbe zanika in se izreka za nedolžnega.