Adele z zadnjo nagrado, oskarjem za najboljšo izvirno pesem. Foto: EPA
Adele z zadnjo nagrado, oskarjem za najboljšo izvirno pesem. Foto: EPA

24-letna pevka iz severnega Londona se je v studio odpravila prvič po rojstvu sina Angela oktobra lani. Za svoj tretji izdelek je združila moči s producentom Jamesom Fordom in piscem Kidom Harpoonom, ki naj bi ji pomagala razviti ostrejši zvok. Ford je med drugim produciral albume indie skupin Arctic Monkeys in Klaxons, Harpoon pa je sodeloval s glasbenimi ustvarjalci, kot so Florence and the Machine, Jessie Ware in Calvin Harris.

Najbolje prodajani album na svetu
Adele je zadnji album z naslovom 21 izdala leta 2011, izdelek pa jo je ponesel med najbolj cenjene in priljubljene glasbene izvajalce na planetu. Z njim se je uvrstila na prvo mesto glasbenih lestvic v več kot 30 državah, kar dve leti zapored, leta 2011 in leto pozneje, pa je bil najbolje prodajani album na svetu. Do danes so ga prodali v 25 milijonih izvodov.

Leta 2011 pa je Adele sporočila, da si bo vzela predah od glasbe, da si "ustvari dom in je za nekaj mesecev samo Adele". Oktobra sta s partnerjem Simonom Koneckim postala starša dojenčku Angelu.

V začetku leta je nastopila na podelitvi oskarjev v Los Angelesu, kjer je za naslovno skladbo iz filma o Jamesu Bondu Skyfall prejela tudi zlati kipec.