Glasbenica je bila že v preteklosti večkrat deležna kritik, saj pogosto leti s svojim zasebnim letalom. Foto: AP
Glasbenica je bila že v preteklosti večkrat deležna kritik, saj pogosto leti s svojim zasebnim letalom. Foto: AP

Taylor Swift je pred kratkim prvič s svojo glasbo v živo prvič razveselila tudi oboževalce na Poljskem. Med tridnevnim nizom koncertov v Varšavi, ki so potekali v okviru turneje Eras, pa so dostop do nacionalnega stadiona Kazimierz Górski pred enim izmed nastopov podnebni aktivisti začasno onemogočili.

Protestniki poljske veje podnebne aktivistične skupine Last Generation so ustavili kolono vozil, ki je poskušala zapeljati do stadiona pred glasbenim spektaklom 34-letnice.

"Taylor Swift ter drugi zvezdniki in politiki pretirano izkoriščajo vire Zemlje," je eden izmed aktivistov dejal v videoposnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Njegov transparent je nosil napis: "Ultrabogati nas ubijajo".

Varnostniki so pozneje poskrbeli, da so se vozila lahko nemoteno premikala, ni pa jasno, ali je bila v katerem izmed njih tudi zvezda večera, ki je med koncertom celo spregovorila nekaj besed v poljščini, poroča DPA.

Glasbenica je bila že v preteklosti večkrat deležna kritik, saj pogosto leti s svojim zasebnim letalom in tako ustvarja ogromno podnebju škodljivih emisij.