Organizatorji poudarjajo, da pri Odprtem mikrofonu ne gre za nikakršno tekmovanje, ampak predvsem za povezovanje in druženje tako glasbenikov kot nastopajočih. Foto: Odprti mikrofon/Luka Ovčar
Organizatorji poudarjajo, da pri Odprtem mikrofonu ne gre za nikakršno tekmovanje, ampak predvsem za povezovanje in druženje tako glasbenikov kot nastopajočih. Foto: Odprti mikrofon/Luka Ovčar

Za bolj izkušene zasedbe in posameznike je to priložnost za promocijo in izziv prirejanja glasbenega repertoarja v akustično preobleko, ki se je do zdaj morda še niso lotili. Tudi tokrat pa dobijo možnost tisti, ki bi radi pridobivali izkušnje na vseh glasbenih področjih.

Slovenija potrebuje tovrstne projekte
Lani je na skupaj sedmih dogodkih jesenske Odprte turneje, ki je potekala po vsej Sloveniji, nastopilo okoli 40 različnih glasbenih skupin in posameznikov. Z zaključkom v Kinu Šiški, kjer so se predstavile povabljene zasedbe, ki so prej nastopile na vsaj enem dogodku Odprtega mikrofona, se je pokazalo, da slovenski glasbeni prostor potrebuje tovrstne projekte in spodbujanje glasbenikov. Organizatorji poudarjajo, da tu ne gre za nikakršno tekmovanje, ampak predvsem za povezovanje in druženje tako glasbenikov kot nastopajočih.

Več o Odprtem mikrofonu si lahko preberete tukaj.
Za vse nastopajoče in tudi občinstvo so letos kot novost na dogodke povabili goste, ki delujejo na slovenskem glasbenem področju. Med drugimi Odprti mikrofon podpirajo tudi Tomislav Jovanović – Tokac, Matej Mršnik, Dejan Radičević, Zlatan Čordić – Zlatko, Matjaž Manček, Nataša Nahtigal, s katerimi so posneli kratke izjave. Nekateri od njih pa bodo kot gostje na dogodkih delili svoje izkušnje s področja glasbene produkcije, nastopanja, petja, odnosov z javnostmi ... Na voljo bodo vsem, in to za kakršna koli vprašanja.

Poleg sklepnega nastopa, ki bo maja ponovno v Kino Šiški, so letos za tiste, ki bodo nastopili na Odprtem mikrofonu, pripravili dva termina (sobota in nedelja) na malem odru največjega slovenskega glasbenega festivala Rock Otočec, ki bo potekal od 1. do 3. julija. Med turnejo bodo spet izžrebali veliko sponzorskih nagrad in se trudili, da bomo do nastopajočih in občinstva čim bolj odprti.

Na prvem dogodku, ki bo drevi ob 21.00 v Hugo Barrera Clubu v Ljubljani, gostijo raperja Zlatka, ki bo zbranim dal kakšen dober nasvet in razkril svoj pogled na glasbo.