Vesna Pisarović na Evroviziji v Talinu leta 2002. Foto: EPA
Vesna Pisarović na Evroviziji v Talinu leta 2002. Foto: EPA

V pogovoru za Jutarnji je Pisarović dejala, da se je v letih pred pandemijo posvetila predvsem džezovski glasbi, saj je s priznanimi glasbeniki iz te glasbene zvrsti potovala po svetu in nastopala. Zdaj pa se je odločila, da je čas, da se ponovno vrne v vode popglasbe, v kateri je pustila močan pečat. Med njene največje uspešnice sodijo skladbe Dolje na koljena, Jutro donosi kraj, Neka ljudi govore in Da znaš.

"V preteklih dveh letih, ko je svet zajela pandemija, nisem odkrila kakšnega novega konjička, sem pa našla veliko novega glasbenega navdiha, predvsem raznolikost južnoameriške glasbe, ki je močno zaznamovala pesmi, s katerimi se vračam v popglasbo. Poleg tega sem končala tudi še en, popolnoma drugačen album, na katerem sem sevdah postavila v džezovsko okolje," je dejala pevka, ki sicer prihaja iz Zagreba, a trenutno živi na relaciiji med hrvaško in nemško prestolnico, torej med Zagrebom in Berlinom.

Vesna je leta 2002 hrvaške barve predstavljala tudi na Evroviziji, kjer je s pesmijo Milane Vlaović Sasvim sigurna osvojila 11. mesto. A zdaj je prepričana, da je na evrovizijskem odru zagotovo več ne bo mogoče videti.

"Evrovizija je zelo zanimiv dogodek. Ne toliko v glasbenem smislu, saj že dolgo ne gre več za izbor najboljše pesmi, ampak bolj v smislu medijskega spektakla – od glasovanja, kostumov, plesa in same scenografije. Sama se v tem ne vidim več, želim pa zaželeti srečo vsem, ki bodo stali na tem odru, saj to nikakor ni preprosto," je še dejala.