Katy Perry je podelitev obiskala z babico. Foto: Reuters
Katy Perry je podelitev obiskala z babico. Foto: Reuters

Nominirana je bila v 17 kategorijah in od tega osvojila kar 12 nagrad, med drugim tudi nagrado za izvajalca leta, za najboljšo žensko izvajalko, najboljšo popizvajalko in za najboljši popalbum.

Šest nagrad revije Billboard sta prejela duo LMFAO. Njuna pesem Party Rock Anthem, ki sta jo posnela z Lauren Bennett & GoonRockom, je v kar treh kategorijah (pop, rap in dance) osvojila naziv najboljše pesmi. Coldplay in Lil Wayne so večer končali s po štirimi nagradami, slavili pa so še Wiz Khalifa, U2, Justin Bieber, Rihanna, Chris Brown, Shakira, Lady Gaga, Beyonce, ...

Večer je bil poln glasbe, saj je na odru nastopilo kar 15 izvajalcev. Usher, ki je zapel pesem Scream, se je na odru pojavil z dvajsetimi plesalci, med katerimi je bil tudi Slovenec Anže Škrube. Kelly Clarkson je zapela pesmi Stronger in Dark Side, Katy Perry je predstavila novo pesem Wide Awake, peli pa so še Justin Bieber, Nelly Furtado, The Wanted, Carly Rae Jepsen, Carrie Underwood, Linkin Park ... Navzoče pa sta še posebej navdušila Stevie Wonder in Alicia Keys.

Svečana podelitev je sicer minila v znamenju poklonov nedavno umrlim glasbenim ikonam. Voditelja prireditve Julie Bowen in Ty Burrell sta nekaj besed namenila pevcu skupine Bee Gees Robinu Gibbu, ki je umrl le nekaj ur pred začetkom prireditve. Spomnili so se tudi na kraljico diska Donno Summer, ki je maja umrla po dolgoletnem boju z rakom na prsih, Adama Yaucha, član skupine Beastie Boys, in Whitney Houston.

Tukaj si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev. Spodaj pa nekaj posnetkov s podelitve.

Usher - Scream

Stevie Wonder in Alicia Keys

V spomin na Whitney Houston

Nelly Furtado