High on Heels so s svojo glasbo obiskale že številne svetovne klubske odre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
High on Heels so s svojo glasbo obiskale že številne svetovne klubske odre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
High on Hells
Dekleta pripravljajo svoj prvi studijski album po nekajletnem nastopanju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
High on Heels
Same pravijo, da k dobri zabavi pripomore pravi model čevlja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kelli-Leigh
Trenutno najbolj prepoznavni obraz v skupini je predstavnica mladega vala soula Kelli-Leigh, ki je med drugim spremljala tudi Adele na njeni zadnji turneji 21. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
High on Hells
Lettice je znana tudi po njenem udejstvovanju v modnem svetu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

High on Hells se zdi svojevrstno utelešenje večernih klubskih zabav najboljših prijateljic. In tudi same temu pritrdijo. "Na neki način je res tako. Vse rade počnemo to, kar počnemo. Vse rade nastopamo. Vse imamo rade glasbo. In smo tesne prijateljice. Pa tudi nastopamo po vsem svetu, zato je to svojevrstna avantura, še posebej zato, ker jo lahko doživimo skupaj," je za MMC dejala didžejka Miss Kelly Marie, ki je pretekli teden pripeljala del vzdušja, ki ga čarajo po svetu s svojo glasbo, s kolektivom.

Ob njej so v ljubljanskem klubu Cirkus, ki je praznoval eno leto svojega delovanja, nastopile še Jazz na perkusijah, Lettice na violini in Kelli-Leigh kot najbolj prepoznaven vokal skupine, saj je med drugim znana kot spremljevalna vokalistka številnim svetovnim pevcem. Bila je tudi del spremljevalne ekipe Adele na njeni turneji 21. "Premišljevale smo o vključitvi še več skladb od Adele v svoj repertoar priredb, ker sem si na ta račun pridobila precej novih oboževalcev," je za MMC priznala Kelli-Leigh.
Kolektiv se po svetu sicer predstavlja v različnih postavah. Na vprašanje, kaj jih povezuje, najprej v smehu zakličejo, da ljubezen do hrane. "Ne, saj ne. Ampak je pa pomembno (smeh). Vsaka je izjemno talentirana v tem, kar počne. To je pomembno. Pri glasbi ima vsak svoje preference. Toda tisto, kar nas veže, je talent, ki pride skupaj. Vse prinesemo nekaj drugega vanjo," je pojasnila didžejka Miss Kelly Marie.
Sama je za mešalno mizo stopila pred petnajstimi leti in bila tudi ena izmed pobudnic za ustanovitev High on Heels: "Jaz se s tem ukvarjam že petnajst let. Vsekakor sem bila unikatna, ko sem prodirala. Zdaj pa je že veliko ženskih mojstric za mešalno mizo. Mi pa smo še vedno zelo unikatne, ker smo same ženske." Didžejka je še pojasnila, da jih večja vključitev čustev v svoje ustvarjanje dela drugačne in to občinstvo opazi. "Ne vrtimo le glasbe, toda se zelo vživimo v glasbo," je še poudarila Miss Kelly Marie.
"Precej naših čustev vpletemo v glasbo. To tudi pritegne več ljudi k pozornosti in posledično k plesu," je priznala Lettice, violinistka, ki ji ni tuj niti modni svet.
"Jaz gojim veliko strast do housa. In vse smo okužene z njim kljub različnim glasbenim vplivom. Ko ustvarjamo glasbo, vkomponiramo precej različnih elementov. Ker igramo perkusije, se velikokrat pozabavamo z latinskimi in afroritmi. Temu dodamo še soulovski Kellin glas, Letticino violino," je poudarila Miss Kelly Marie.
Z odrov v studio
Čeprav so zaprisežene housu, se ne otepajo modernih smernic in s tem dubstepu. Zdaj pa to energijo želijo preusmeriti z nastopov še v stalnejši zapis – saj snemajo album. "Prej smo šle na turnejo, kot smo izdale album. Iz tega smo se tudi učile. S Kelli sva pisali. Zdaj sva napisali Are You Ready. To je precej soulfulpesem, ki je sama nikoli ne bi vključila na album, toda zaradi odziva občinstva se je razvijala. To je najboljši del: lahko nastopamo in imamo priložnost, da preizkusimo te skladbe. In na album damo nazaj ljudem najboljše skladbe, na katere se najbolje odzivajo," je še pojasnila didžejka Miss Kelly Marie.

Čeprav dajejo precej poudarka avtorskemu udejstvovanju, so njihovi nastopi polni uspešnic izvajalk, kot so Chaka Khan, Rihanne, Lykke Li in druge. Uresničevanje njihovih sanj pa jih je popeljalo že na številne svetovne klubske odre.

Del pogovora z njimi si lahko pogledate spodaj.