Didžej se še bolj domače kot v studiu počuti za gramofoni, kjer s svojim unikatnim 'Emery soundom' polni svetovne superklube in največje festivale - Global Gathering, Trance Energy ter Dance Valley so le nekateri izmed njih. Foto: Organizator
Didžej se še bolj domače kot v studiu počuti za gramofoni, kjer s svojim unikatnim 'Emery soundom' polni svetovne superklube in največje festivale - Global Gathering, Trance Energy ter Dance Valley so le nekateri izmed njih. Foto: Organizator
Gareth Emery
Lanski albumski prvenec 'Northern Lights' je rezultat glasbenega eksperimentiranja, sodelovanja s sorodnimi artisti in vokalisti. Foto: Organizator

Elektronski spomladanski vrhunec, kakor opisujejo dogodek organizatorji, bo potekal v torek, 26. 4. 2011, in sicer v ljubljanski diskoteki sredi industrijsko-poslovne cone Rudnik.

V zadnjih 12 mesecih sta popularnost in zaželenost mladega Angleža dosegli nove razsežnosti, saj je bil izglasovan za sedmega najpopularnejšega didžeja na planetu. K temu je med drugim prispeval uspeh superuspešnice Sanctuary (ki je na portalu Youtube dosegel že več kot milijon ogledov).

Toda Garethova zgodba ni zgodba o uspehu čez noč, ampak je rezultat 10-letnega trdega dela. Klasično izšolan glasbenik, ki je že s štirimi leti igral klavir, pozneje pa veselje našel v zvokih kitare, je svet klubske glasbe odkril na počitnicah na Ibizi leta 1998.

Naslednja tri leta je raje kot za klavirjem ali s kitaro v roki preživel za svojim računalnikom, rezultat pa je bil kultna klasika 'GTR – Mistral', ki je svojo premiero doživela na festivalu Nature One izpod rok PVD-ja in bila deležna odličnih recenzij v Mixmagu ter DJ Magu.

Čeprav sam pravi, da v svojih setih večinoma vrti tranceplošče, ga navdihuje celoten spekter elektronske glasbe. In prav tej žanrski neobremenjenosti se ima zahvaliti, da velja za glasbenika s hrbtenico, ki se ne ozira na smernice, ampak mu je merilo predvsem kakovost.

Tudi zaradi tega raje izda pet odličnih plošč na leto kot pa dvajset povprečnih, brezkompromisni odnos in želja po popolnosti pa sta 'kriva', da danes velja za enega najbolj zaželenih 'remikserjev' ter producentov na planetu.

Ljubezen do glasbe, ne do založb
Nezaupanje do velikih glasbenih založb, ki se raje obnašajo kot velike korporacije kot pa odskočne deske za nadarjene mlade glasbenike, ga je vodilo do formiranja lastne glasbene platforme. Rodila se je 'Garuda', ki je dom za vse njegove izdaje kot tudi izdaje glasbeno sorodnih producentov.