Cypress Hill bodo ob Jarunu nastopili 22. junija. Foto: EPA
Cypress Hill bodo ob Jarunu nastopili 22. junija. Foto: EPA

Ti so svoj prihod v Zagreb potrdili na uradni spletni strani in ob tem zapisali, da bodo nastopili 22. junija, torej drugi dan festivala INMusic. Cypress Hill, ki delujejo že več kot dve desetletji, so lani po večletnem premoru izdali osmi studijski album z naslovom Rise up, ki ga bodo promovirali tudi ob jezeru Jarun.

Na festival INMusic sicer prihajajo tudi druge svetovno znane skupine in izvajalci, med njimi tudi Arcade Fire, britanski funkerji Jamiroquai, TV On The Radio in Grinderman.

Začetki zasedbe segajo v leto 1986
Skupine je nastala leta 1986 v South Gatu v ameriški zvezni državi Kalifornija in se je najprej imenovala DVX. Po odhodu Mellow Man Acea so se preimenovali v Cypress Hill in leta 1991 izdali prvi studijski album z istoimenskim naslovom, na katerem sta bili tudi skladbi The Phuncky Feel One in How I Could Just Kill a Man, ki sta doživeli precejšen uspeh pri občinstvu. Njihov drugi album, Black Sunday, so poleg poslušalcev pohvalili tudi kritiki. Cypress Hill so tako postal prva raperska skupina, ki je imela sočasno dva albuma med prvimi desetimi na Billboardovi lestvici najbolje prodajanih albumov.

Osmi studijski izdelek zasedbe je na police prišel aprila lani, pri snemanju pa so sodelovali številni znani in manj znani glasbeniki, kot so Everlast, Tom Morrell (Rage Against the Machine), Daron Malakian (System of a Down), Pitbull, Mike Shinode (Linkin Park) itd.