Srbska zvezdnica je s svojo novo uspešnico dosegla neverjeten uspeh. Foto:
Srbska zvezdnica je s svojo novo uspešnico dosegla neverjeten uspeh. Foto:

Karleuša se je že s svojimi prejšnjimi skladbami Žene vole dijamante, Zovem se Jelena, Slatka mala, Ludača, Casino in preostalimi uspešnicami trdno zasidrala v ušesa poslušalcev srbske popglasbe, a z Insomnio je prekosila samo sebe. Pesem o nespečnosti, ki je povezana z drugimi nočnimi "aktivnostmi", je pevka premierno predstavila konec decembra lani, uspeh pa je prišel z bliskovito hitrostjo. Videopredstavitev pesmi, ki so jo na spletni portal YouTube naložili 30. decembra 2009, je v dveh mesecih zbrala več kot 2.700.000 ogledov, pod njo pa se je nabralo več kot 10.000 komentarjev uporabnikov!

Zadnje tedne nobena zabava v nočnih klubih po vsem Balkanu ne mine brez Insomnie, saj jo didžeji zavrtijo nekajkrat na noč, pesem pa na svojih koncertih izvajajo tudi drugi pevci. Pesem s svojo računalniško obdelavo močno spominja na izdelke Lady Gaga, tudi Jelenin nastop na odru in spot za Videowall sta precej kontrovezna, a Karleuša je s to nenavadno predstavo očitno zadela v črno, saj je na kolena spravila tudi mnoge tradicionalne privržence harmonike in šargije.

Vse prej kot običajno dekle
Zdaj 32-letna pevka s svojo pojavo že dolga leta buri duhove na balkanski glasbeni sceni. Prelomnico v njeni karieri je leta 1998 pomenil album Zovem se Jelena, po tragični nesreči zaročenca pa se je za nekaj časa umaknila iz javnosti. Leta 2001 se je z albumom Za tvoje godine vrnila v velikem slogu, novi izdelki pa so nato sledili kot po tekočem traku. A še raje kot njeno glasbo je srbska javnost spremljala pikantne podrobnosti iz njenega zasebnega življenja. Septembra 2004 se je poročila z zloglasnim Bojanom Karićem, vendar sta se razšla že po nekaj mesecih. S spotom za pesem Upravo ostavljena je razburila tudi Pravoslavno cerkev, saj je prikazuje pevko, razpeto na križu, za domačo žival pa si je omislila pujska.