Severa se že veseli svojega prvenca, ampak kot pravi: zanj je potreben čas. Foto: Žiga Koritnik
Severa se že veseli svojega prvenca, ampak kot pravi: zanj je potreben čas. Foto: Žiga Koritnik
Severa Gjurin za MMC o svojih projektih

A preden se bo lotila zadnje faze snemanja prvenca, jo čaka še nekaj odrskih sodelovanj. Zadnje leto in pol aktivno deluje s kitaristom Dejanom Lapanjno, kjer prevladuje kitarsko-vokalni "plaža" zvok. "Moram reči, da se zelo ujameva karakterno z Dejanom," je za MMC pojasnila Severa in dodala: "Si takšen, kot igraš." Skupaj se bosta v petek ustavila v Kinu Šiška, kjer bosta v okviru zaključka 27. Druge godbe nastopila pred soulodkritjem zadnjega obdobja Nneko.

Cel pogovor z njo si lahko pogledate v videu desno.

V pretežno avtorskem repertoarju najdemo tudi skladbe Olivije Kadar sva sama, Ledena in svetovno znane priredbe. "Tiste pesmi, ki se jih lotiva, to narediva, ker jih imava rada, jih spoštujeva in so nama blizu. In tudi zelo avtorsko do njih pristopiva." Poznanstvo Severe in Dejana sega do časov še pred nastankom zasedbe Olivija, ki je delovala leta 2004 in 2005 - Severa kot glavni vokal, Dejan pa eden izmed dveh kitaristov. "Nisva del Olivije ali pa tudi sva," je zatrdila Severa.
Dejan in Severa črpata iz pogleda na umetnost na široko in od daleč in se prepuščata razvejanim ustvarjalnim mislim, ki niso obremenjene z enim samim zvokom, področjem ali ciljem. "Kadar midva igrava, je tako kot da bi bil v dnevnem sobu z občinstvom. To ne pomeni, sproščen, ampak samo pomeni, na isti ravni," je razložila Severa.
Vsi Severini dueti ...
A ne le z Dejanom, Severa že nekaj časa sodeluje tudi z Borutom Činčem, ki ga širša javnost pozna že iz časov Buldožerjev. Pred dvema letoma sta začela delati pri skupnem projektu, ki še ni zaživel, je pa privedel do nečesa čisto drugega. "On je bil na orglah Hammond , jaz na kitari in vokalu, na kar sva se še naprej dobivala in 'jammala' ter videla, da se je zvok dobra razvil in je postal nekak posebnega in konsistentnega," je pojasnila Severa in dodala, da nekje po novem letu pričakuje izid plošče, ki bo nosila ime Časovne skice. "To bo instrumentalna plošča, ker besede ni. Jaz pa ves čas pojem. Naj se kritiki ukvarjajo s tem, ali je instrumentalna ali ni. Glas je mišljen kot instrument," je dejala Severa in dodala, da sama plošča spodbuja domišljijo.

Severa Gjurin za MMC o svojih projektih