Guetta bo, če bo Arena polna, v Zagrebu nastopil pred 20.000 obiskovalci. Foto: CMT
Guetta bo, če bo Arena polna, v Zagrebu nastopil pred 20.000 obiskovalci. Foto: CMT

Vsi, ki jim je uspelo priti v notranjost kluba, pa so govorili o "norem žuru". Leto in pol, en grammy, šopek stadionskih nastopov in kakšnih deset uspešnic pozneje je David Guetta eden najbolj iskanih sodelavcev popzvezd in najbolj zaželeni didžej na svetu. In večja ko je dvorana, v kateri nastopa, večji je žur na plesišču.

V Sloveniji in širši regiji smo se že lahko zabavali z Davidom Guetto v klubih za nekaj sto in celo nekaj tisoč žurerjev. Končno pa bo francoski "hišni mojster" eno svojih megazabav gostil tudi v naši neposredni soseščini. Ker česa takega v Sloveniji še nekaj časa ne bomo mogli doživeti, je nastop Davida Guette 22. maja v zagrebški Areni za 20.000 obiskovalcev edinstvena priložnost, da doživijo vso veličino največjega "hitmejkerja" zadnjih let, opozarjajo organizatorji dogodka.

Guetta, rojen leta 1967, je začel v nočnih klubih nastopati že kot najstnik v 80. letih, pozneje pa je postal soustanovitelj založbe Gum Productions. Leta 2001 je izdal svoj prvi album Just a Little More Love, ki sta mu sledila Guetta Blaster (2004) in Pop Life (2007) - z zadnjega je uspešnica Love Is Gone. Na njegovem lanskem albumu One Love sta se znašli tudi uspešnici When Love Takes Over (tu je za vokale poskrbela Kelly Rowland) in Sexy Bitch (sodelovanje z Akonom), ki se je na radijskih in televizijskih postajah vrtela pod bolj "spodobnim" naslovom Sexy Chick.

Kot omenjeno, Guetta velja za enega najbolj zaželenih producentov popzvezd, sodeloval je že s številnimi zvenečimi imeni, tudi z Madonno, Black Eyed Peas, Kelis, Jennifer Lopez, Rihanno ... V zadnjem času so vse glasnejše tudi govorice, da Guetta pripravlja projekt z Lady Gaga, ki bo hrvaško prestolnico obiskala novembra.

Nekaj največjih uspešnic, ki so prišle izpod prstov Davida Guette, poslušajte spodaj.

Love Don't Let Me Go

Just For One Day (Heroes)
The World Is Mine
When Love Takes Over
Sexy Chick
Kelis - Acapella