Lana Del Rey - tokrat v družbi motoristov. Foto: You Tube
Lana Del Rey - tokrat v družbi motoristov. Foto: You Tube

Američanka se je tako očitno dokočno odpovedala podobi (na prvi pogled) pridnega dekleta z angelskim glasom in v novem videu oboževalcem pokaže svojo "temačno" plat.

V videu je vse od pevke do "bikerske" lajdre
Prvih nekaj minut je tako mogoče slišati le Lanin glas, ki pripoveduje (svojo?) življenjsko zgodbo ("Bila sem pevka, ne preveč priljubljena ..."), pred očmi gledalca pa se zvrstijo prizori, v katerih se v enem trenutku spogleduje z "bikerjem" in v njegovi motoristični skupini najde svoj drugi dom, v drugem pa s pištolo strelja nanj.

Šele po nekaj minutah Lana dejansko začne peti (videospremljava pa tačas poskrbi za utrinke divje zabave, alkohola, seksa in streljanja), dokler videa ne konča s še enim monologom.

"Živi hitro, umri mlad. Bodi divji. In zabavaj se. Verjamem v državo, kot je Amerika nekoč bila. Verjamem v človeka, kot bi rada postala ...," pripoveduje in nadaljujejo: "Kdo si? Poznaš svoje najtemačnejše fantazije? Si si ustvaril svet, v katerem jih lahko živiš? Jaz sem. Sem j**** nora, ampak svobodna."

Jeza zaradi spodbujanja prostitucije
Videospot za Ride (ta sicer napoveduje album Born To Die - The Paradise Edition) je Del Reyeva posnela pod taktirko Anthonyja Mandlerja. Predvsem uvodni in sklepni del (torej oba monologa) pa sta že izzvala jezo predvsem pri feminističnih skupinah ter društvih in organizacijah, ki opozarjajo na trgovino z belim blagom, saj po njihovem mnenju spodbuja prostitucijo (na kar v videospotu tudi namiguje eden izmed prizorov).