Člani skupine Big Foot Mama so navdušili polne Križanke. Foto: MMC RTV SLO
Člani skupine Big Foot Mama so navdušili polne Križanke. Foto: MMC RTV SLO
Big Foot Mama
Po koncertu so se člani skupine družili še z izbranimi povabljenci in predstavniki medijev. Foto: MMC RTV SLO

Grega Skočir, Alen Steržaj, Daniel Gregorič, Jože Habula in Zoran Čalić so v ljubljanskih Križankah pripravili pravi spektakel - ob pomoči gostov Slaviše Stojanoviča, 45-članskega zbora Perpetuum Jazzile, pevke Neishe in ansambla Lojzeta Slaka so navdušeno občinstvo namreč na nogah držali polni dve uri.

V enem večeru so obiskovalci tako lahko odpotovali na začetek glasbene poti BFM-jevcev pred 19 leti, uživali pa tudi ob novejših skladbah. Po koncertu smo Grego Skočirja povprašali, kaj lahko od skupine pričakujemo ob okrogli, 20. obletnici delovanja. Naj spomnimo - ob 15-letnici so BFM-jevci na Gospodarskem razstavišču pripravili koncert s številnimi gosti. "Pripravljamo dokumentarni film, ki se že snema. Posnetki bodo tudi s tega koncerta. Skratka, drugo leto bo malo drugačno."

Če ste tudi vi obiskali koncert, vas vabimo, da svoje fotografije in posnetke delite z nami na Mojem spletu. Z veseljem jih bomo objavili.


Popolnoma nabite Križanke so tako od začetka do konca poskakovale, pele, ploskale in nasploh dihale s peterico, ki je koncert začela z novejšimi skladbami z albuma Važno, da zadane, ki ga je skupina izdala pred dvema letoma, končala pa seveda z legendarnimi Garbič, Led iz severa, Črn Tulipan in Važno, da zadane.

Odziv in energija presenetila tudi BFM-jevce
Največji aplavz pa je požel skupni nastop članov ansambla Lojzeta Slaka in bigfootovcev, ki je obenem pomenil tudi vrhunec večera - ob zvokih harmonike so Križanke naravnost ponorele. Še večji val navdušenja pa se je, tako zunaj kot znotraj Plečnikove mojstrovine, razlegel, ko je Lojze Slak zaklical: "Naj živi Velika noga!"

S koncertom pa niso bili zadovoljni le obiskovalci, ampak tudi člani skupine. Kot je po koncertu dejal Skočir, sta odziv občinstva in energija, ki je vladala ta večer v Križankah, presenetila tudi njih.

T. K.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov s koncerta in MMC-jev pogovor z Grego Skočirjem.

Grega Skočir za MMC

Uporabnik/-ca Blondinka je na Moj splet naložil/-a več videoposnetkov s koncerta. Tri si lahko ogledate spodaj.

Videa uporabnika Slutka