Britney je album Femme Fatale izdala tri leta po prejšnjem z naslovom Circus. Foto: Reuters
Britney je album Femme Fatale izdala tri leta po prejšnjem z naslovom Circus. Foto: Reuters

Britneyjin sedmi studijski album z naslovom Femme Fatale je luč sveta ugledal danes, sočasno pa je pevka sporočila tudi datume svoje koncertne turneje in presenetila predvsem z odločitvijo, da se bo nanjo podala z latinopevcem Iglesiasom.

Na albumu manjka balad
Kritiki nad Britneyjinim novim izdelkom niso najbolj navdušeni (Carl Wilson je albumu v kritiki, objavljeni v Los Angeles Timesu, podelil oceno tri od štirih, podobne pa so tudi ocene drugih medijev oz. glasbenih poznavalcev), priznavajo pa, da je Femme Fatale kljub precej enoličnemu izboru skladb (kritike se obregajo predvsem ob to, da na albumu ni nobenih, za Spearsovo značilnih balad) verjetno njen najboljši album.

Od besedil ne pričakujte preveč
Poleg kritik, usmerjenih na enoličnost albuma, je večina pripomb letela predvsem na besedila skladb, ki so ... no, slaba. Jonathan Takiff (Philadelphia Daily News) tako piše, da je dobre vrstice mogoče najti le tu in tam, najhujše besedilo od vseh pa je v pesmi Hold it against me, skladbi, ki jo je 29-letnica (po mnenju večine kritikov) precej neposrečeno izbrala za singel, ki najavlja album.

"Album je popolnoma primeren, če želite napolniti plesišče, če si ga zavrtite ob telesni vadbi ali celo ob opravljanju hišnih opravil, ampak nikoli pa ne povabi k bolj intimnemu poslušanju," pa je bolj plesno navdahnjene melodije komentiral Wilson.

Za pokušino si lahko spodaj ogledate videospot za Britneyjin singel Hold it against me in nekaj fooutrinkov z nastopa v oddaji Good Morning, America.