Karaoke se pogosto poje v skupinah. Foto:
Karaoke se pogosto poje v skupinah. Foto:

Karaoke oz. amatersko petje znanih skladb je priljubljeno povsod po svetu. Le kdo se ne spomni priljubljene oddaje z Dejo Mušič, ki je z ekipo gostovala po različnih krajih po Sloveniji in zbirala bolj ali manj nadarjene pevce. Sicer pa so karaoke posebej priljubljene v lokalih, ki so še posebej pogosti v tujini.

Potrebujemo morda kozarček ali dva za pogum, mikrofon in glasbeno podlago. Obvezni so seveda tudi podnapisi z besedilom, če trema poskrbi za izgubo spomina. Pri Askmen.com so naredili seznam pesmi, ki se najpogostje znajdejo na karaokah, ker gre za moško revijo, pa so seveda naredili seznam takšnih, ki jih najpogosteje prepevajo moški.

Na prvem mestu se je znašla že zimzelena pesem skupine Steppenwolf Born to Be Wild, sledijo pa Don’t Stop Believing (Journey), Cecilia (Simon & Garfunkel), Friends in Low Places (Garth Brooks), Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd), Livin’ on a Prayer (Bon Jovi), Sweet Caroline (Neil Diamond), I Can’t Get No Satisfaction (The Rolling Stones), You Shook Me All Night Long (AC/DC) in Born in the U.S.A. (Bruce Springsteen).

A. M.

Za osvežitev spomina si lahko spodaj ogledate videe 10 najbolj "prežvečenih" skladb na karaokah.

Born to Be Wild - Steppenwolf
Najpogosteje v barih s karaokami po navedbah strani Askmen.com odmeva Born to Be Wild. Izbira se zdi logična, saj pesem nima težkega besedila, refren pa vedno "vžge".

Don't Stop Believing - Journey
Druga najpogostejša izbira za karaoke je glede na pisanje Askmen.com skladba Don't Stop Believing, ki je odlična priložnost, da nastopajoči poleg pihanja na dušo nežnejšemu spolu pokaže še nekaj 'rockerskih gibov'.

Cecilia - Simon & Garfunkel
Za pihanje na dušo nasprotnemu spolu je primerna in očitno precej priljubljena tudi Cecilia.

Friends in Low Places - Garth Brooks
Žalostna skladba je kot nalašč za prebolevanje izgubljene ljubezni.

Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd
Dobra stran pesmi Sweet Home Alabama je dolg instrumentalni uvod, ki vam da čas, da pridobite občinstvo na svojo stran.

Livin' on a Prayer - Bon Jovi
Če ste malce bolj samozavesti, je za vas prava izbira Livin' on a Prayer, večkrat pa se vse spremeni pri refrenu ...

Sweet Caroline - Neil Diamond
Sweet Caroline je prava izbira za tiste, ki bi radi pokazali svojo nežnejšo plat.

(I Can't Get No) Satisfaction - The Rolling Stones
Skladba Rolling Stonsov je odlična priložnost, da lahko poleg glasilk razmigate tudi boke v slogu enega in edinega Micka Jaggerja.

You Shook Me All Night Long - AC/DC
Sicer ima lahko oponašanje visokega in hripavega glasu Briana Johnsona večdnevne posledice, toda You Shook Me All Night Long je zelo pogosta izbira pevcev karaok.

Born in the U.S.A. - Bruce Springsteen
Born in the U.S.A. ima preprost refren, pogosta izbira te skladbe pa je gotovo posledica dejstva, da lahko refren v mikrofon zakričite namesto zapojete.