Simpatična Alenka nam je v intervjuju razkrila, kako je nastajal album So najlepše pesmi že napisane in kdo vse se ji bo pridružil na odru Križank. Foto: Dallas
Simpatična Alenka nam je v intervjuju razkrila, kako je nastajal album So najlepše pesmi že napisane in kdo vse se ji bo pridružil na odru Križank. Foto: Dallas
Alenka popevkam vdahnila novo življenje

Na koncertu z naslovom So najlepše pesmi že napisane bo simpatična pevka predstavila svoj istoimenski album, na katerem je vdahnila novo podobo "zlatim" slovenskim popevkam, nekaterim že skoraj ponarodelim.
Prvo vprašanje se je pojavilo kar samo: So najlepše pesmi že napisane? Je uspešnice zlate dobe slovenske popevke mogoče kako preseči? Alenka meni, da to najverjetneje je, hkrati pa opozarja, da se moramo zavedati, da tudi nekoč, "v zlatih časih", niso bile vse pesmi tako dobre, samo ohranile so se pač najboljše.

Ima Alenka na svojem seznamu želja sploh še koga, s komer še ni sodelovala, pa bi si želela? Je po dolgoletni in raznoliki glasbeni karieri, kakršna je njena, pred nastopi še kaj prostora za tremo? Kakšni so Alenkini načrti za prihodnost? Vse to in še več izveste v priloženem videointervjuju.
Alenka je iz ozadja spremljala tudi včerajšnji izbor Slovenske popevke, na katerem je nastopila kot gostja, in ga komentirala z besedami, da "o Aniki ni nikoli dvomila, Prifarski muzikantje pa so prav tako dobro opravili svoje delo". Morda bi si popevke zaslužile več promocije, več "bombardiranja" ljudi s temi pesmimi; tako bi bila tudi gledanost morda večja, še razmišlja Godčeva.

Največji izziv so bili moški pevci
Da je na omenjeni album priredb uvrstila ravno 13 pesmi, je naključje, album je v celoti nastajal spontano, nam je razkrila. Z ekipo glasbenikov z Janijem Hacetom na čelu so se odločili predelati skladbe, ki še niso bile predelane. Največji izziv za Alenko pa je bil, da je pesmi v izvirniku izvajalo veliko moških izvajalcev. A se jih ni ustrašila, se spopadla z izzivom in dobila dobre odzive vseh na novo podobo in širino popevk.

Bodo omenjene glasbene legende tudi Alenkini gostje na koncertu? Ne, za spremembo bodo tokrat namesto legend nastopila mlada imena: poleg Jadranke Juras in Nine Pušlar še raper Trkaj in harmonikar Janez Dovč, je z navdušenjem povedala Alenka, ki si želi, da na koncertu še ne bi bilo jesenskega mraza.

Alenka popevkam vdahnila novo življenje