Je na svetovnem glasbenem prizorišču še prostor zanje? Foto: EPA
Je na svetovnem glasbenem prizorišču še prostor zanje? Foto: EPA

Izdelek se bo na policah prodajaln znašel jeseni, na njem pa bodo tudi predelave nekaterih njihovih največjih uspešnic. "Ne bo šlo za nič preveč drugačnega ali dramatičnega, tu in tam bomo kakšni pesmi kaj dodali," je dejal eden izmed trojice članov Shawn Stockman.

Niste jih mogli preslišati
Skupina iz Philadelphie se je množicam predstavila leta 1991 s prvim albumom Cooleyhighharmony, na katerem sta bili tudi pesmi End of the Road in It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday. Ta album je bil prodan v devetih milijonih izvodov, še večji uspeh pa so doživeli z njegovim naslednikom, albumom II, ki si ga je zaželelo še tri milijone ljudi več. Z albuma, ki si je prislužil tudi dva grammyja, se še danes vrti balada I'll Make Love to You.

Stockman danes pravi, da se jim takrat niti sanjalo ni, kako velik uspeh so dosegli: "Bili smo tako zasedeni z delom, da nismo imeli časa razmišljati, kako smo vplivali na svetovno glasbeno dogajanje. Verjetno nam je to koristilo, saj smo ostali skoncentrirani na glasbeno ustvarjanje. To navado smo ohranili vse do danes, saj smo znova lačni uspeha in prepričani smo, da lahko pokažemo veliko novega."

Okusi se spreminjajo
Skupina, ki je po odhodu Michaela McCaryja postala trio, se sicer nikoli ni povsem umaknila z glasbenega prizorišča, saj je zadnji album Love izdala leta 2009. A uspeha in prodaje v prvih dneh še zdaleč ni dosegel. Kje je vzrok? "Ne gre za to, da bi po nizanju uspešnic kdo izmed nas zapadel v mamila, alkohol ali kaj podobnega in potem bi se začeli med seboj kregati. Nobene 'norišnice' nismo imeli, preprosto se je spremenila glasbena industrija, z njo pa tudi okusi," dodaja Stockman.

Na novem albumu, ki so ga jubileju primerno poimenovali Twenty (Dvajset), bodo tako predstavili nekaj novih skladb, predvsem pa predelane največje uspešnice. "Menimo, da so naše ljubezenske balade brezčasne. Z njimi se želimo znova dotakniti naših starih oboževalcev, hkrati pa pridobiti še nekaj novih."

Nekaj največjih uspešnic skupine Boyz II Men poslušajte spodaj.

I'll Make Love To You

End of the Road

On Bended Knee

Water Runs Dry

Just My Imagination

Pass You By