Lanskoletna zmagovalca Anžej Dežan in Marko Vozelj se bosta s svojima zmagovalnima skladbama predstavila v studio 2. Foto: RTV SLO
Lanskoletna zmagovalca Anžej Dežan in Marko Vozelj se bosta s svojima zmagovalnima skladbama predstavila v studio 2. Foto: RTV SLO
Mario Galunič in Bernarda Žarn
47. Slovensko popevko bosta vodila Mario Galunič in Bernarda Žarn. Foto: Tina Ramujkić/Stane Sršen

Urednica letošnje Slovenske popevke je Diana Štraus Svetlik, scenarist Mario Galunič, scenografinja Greta Godnič, stilistka Maria bo Sonja Lužar, Bernarde pa Barbara Podlogar.

Poleg vedno izvrstnega tekmovalnega dela bodo obiskovalcem in gledalcem 1. programa TV Slovenija ter poslušalcem Radia Slovenija 6. septembra ponudili tudi revijalni program, ki ga bodo zaznamovali številni gostje.

Voditelja Mario in Bernarda
Kot je znano, bosta med skladbami 47. Slovenske popevke "jadrala" Bernarda Žarn in Mario Galunič, prireditev pa bodo popestrili tudi glasbeni gostje - prva glasbena točka večera bo tako skladba Šopek maka, lanskoletna zmagovalna skladba, ki jo bo, zadnjič pred odhodom v tujino, zapel Anžej Dežan.

Sledil bo nastop mešanega pevskega zbora Svoboda Šoštanj, ki je v zadnji oddaji Spet doma pred počitnicami osvojil bitko Med dvema zboroma. Zapeli bodo slovensko popevko Cifra mož. Sandra Čuk se bo predstavila s popevko Naj pada zdaj dež, Veseli svatje pa bodo zapeli popevko Pesek v oči. Večer bo popestrila tudi Alenka Godec s pesmijo Vsak je sam.

Od Saše Einsiedler do Omarja Naberja
Mikrofon bo v roke prijela tudi Saša Einsiedler, ki bo zapela pesem Zato sem noro te ljubila, hrvaška pevka Danijela pa bo postregla s priredbo skladbe Vem, da danes bo srečen dan. Sledil bo nastop lanskoletnega zmagovalca po izbiri občinstva, Marka Vozlja, ki se bo spet predstavil z nagrajeno skladbo Te ni.

V nadaljevanju bo na oder stopila tudi Severa Gjurin, ki bo zapela skladbo Včeraj, danes, jutri, zadnjo glasbeno točko pa bo izvedel Omar Naber - v družbi revijskega orkestra in hišnega benda bo pod taktirko Patrika Grebla zapel skladbo Dan neskončnih sanj.

Popevka letos kar v dveh studiih
Slovenska popevka bo sicer tokrat potekala kar v dveh studiih RTV-ja - v studiu 1, kjer bo potekal tekmovalni del festivala, in v studiu 2, kjer bodo nastopili gostje. Izvajalce v studiu 1 bo spremljal revijski orkester RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana, nastopajoče goste v studiu 2 pa Mali ekrani.

Spodaj lahko prisluhnete refrenom vseh 12 skladb tekmovalnega dela Slovenske popevke po vrstnem redu nastopa.

1. Preproste stvari - Aleksandra Cavnik

2. Poglej me - Sendi

3. Vedno bom s tabo ostal - Samuel Lucas

4. Poljub za lahko noč - Manca Špik

5. Poljubi me - Regina

6. Ti veš - Gašper Rifelj

7. Zate - Julliete Justine

8. Predam se vsa - Romana Krajnčan

9. Se slepim - Apolonia

10. Samo ti - Anika Horvat

11. Tisti nekdo - Prifarski muzikanti

12. Kdaj sem te nazadnje vprašal - Tomaž Domicelj in Srdjan Marjanović

Urednica letošnje Slovenske popevke je Diana Štraus Svetlik, scenarist Mario Galunič, scenografinja Greta Godnič, stilistka Maria bo Sonja Lužar, Bernarde pa Barbara Podlogar.