Brata sta na Norveškem veliki zvezdi. Foto: YouTube
Brata sta na Norveškem veliki zvezdi. Foto: YouTube

Pesem, ki je nastala v sklopu promocije televizijske pogovorne oddaje, ima na YouTubu že več kot 130 milijonov ogledov. Norveška humorista sta jo ustvarila bolj za šalo kot zares, nikoli pa si nista mislila, da bo postala takšna uspešnica.

Nalezljiva melodija z nekoliko nenavadnim besedilom What Does the Fox Say? (Kako se oglaša lisica?) se je uvrstila med prvih deset pesmi na Billboardovi glasbeni lestvici, na portalu YouTube pa je mejo 100 milijonov ogledov dosegla v hitrejšem času kot uspešnica korejskega glasbenika Psyja Gangnam Style.

Brata, ki sta se pred kratkim po številnih intervjujih in nastopih v ameriških oddajah, kot sta Late Night with Jimmy Fallon in The Ellen DeGeneres Show, vrnila na rodno Norveško, sta za Reuters povedala, da takšnega uspeha nista pričakovala, saj vsako leto pripravita kakšen zabaven videospot v sklopu promocije njune oddaje, nobeden pa še ni pritegnil toliko pozornosti.

"Želela sva ustvariti poppesem o popolnoma neumni temi," je priznal 34-letni Vegard. "Prav nerodno mi je, ker naju vsi sprašujejo, kaj novega bova pripravila, midva pa odgovoriva, da ne veva," je povedal 34-letni Vegard. Videospot za pesem o lisici sta brata Ylvisaaker ustvarila s pomočjo znane produkcijske ekipe Stargate, ki sodeluje tudi z zvezdnicami, kot sta Beyoncé in Rihanna.

Spodaj si lahko poleg omenjenega videospota ogledate dva druga promocijska spota, ki sta ju posnela Norvežana.