Čeprav je od izvirne zasedbe ostalo le še nekaj članov, si jih oboževalci zelo želijo znova videti združene na odru. Foto: EPA
Čeprav je od izvirne zasedbe ostalo le še nekaj članov, si jih oboževalci zelo želijo znova videti združene na odru. Foto: EPA

Skupina, ki je prodala več kot 200 milijonov albumov, je nazadnje skupaj nastopila v Londonu leta 2005 na dobrodelnem koncertu Live 8. "Mislim, da bi bila vsakemu od nas všeč ideja ponovitve koncepta koncerta Live 8," je za BBC dejal Mason in dodal, da bi se člani skupine lahko lotili "nečesa, kar nam ni treba, ampak bi to storili iz pravih razlogov in zato v tem tudi uživali". Mason je ob tem izrazil prepričanje, da tudi preostala dva člana menita podobno.

Kot je znano, sta se Roger Waters in David Gilmour močno sporekla leta 1985, nato pa je Waters razglasil propad skupine. Gilmour, Mason in Richard Wright so kot skupina Pink Floyd vseeno nadaljevali in leta 1994 izdali zadnji album. Po turneji, ki je albumu sledila, so se člani skupine zbrali le še enkrat - leta 2005.

Gilmour in Waters sta se znova zbližala julija letos na dobrodelnem koncertu za palestinske otroke, ko sta skupaj zapela tri uspešnice Pink Floydov. Waters je po nastopu zapisal, da je bil ta "čudovit" in dodal: "In to je konec zgodbe. Ali pa morda začetek." Že pred tem, maja letos, je Waters omenil, da bi bil vedno pripravljen sodelovati na koncertih z dobrodelno noto, in dodal, da so tudi trije člani izvirne skupine dovolj za nastop.

Kot je znano, je Wright leta 2008 umrl zaradi raka, že julija 2006 pa se je poslovil tudi eden izmed ustanovnih članov skupine Syd Barrett, ki so ga pozneje zamenjali z Gilmourjem, ker je imel preveč težav z mamili.

Mason je sicer BBC-ju še dejal, da je verjetno za člane skupine (ki so na sceni že od sredine 60. let, največji komercialni uspeh pa so dosegli v 70. in začetku 80. let) že čas za upokojitev, a za dober namen bi se občasno še lahko zbrali.

Wish You Were Here

Goodbye Blue Sky

Another Brick In The Wall
Time