Rihanna se brani, da je želela le spodbuditi ženske, da se postavijo zase. Foto: EPA
Rihanna se brani, da je želela le spodbuditi ženske, da se postavijo zase. Foto: EPA
Chris Brown
Chrisu so lani zaradi kazenske kartoteke zavrnili vstop v Veliko Britanijo. Foto: EPA

Videospot za reggieskladbo Man Down je premiero doživel v torek, v njem pa 23-letna zvezdnica na železniški postaji hladnokrvno ustreli moškega, ki si je privoščil korak predaleč. Ob tem Rihanna poje: "Mama, pravkar sem ubila moškega. Še nikoli nisem bila tako ponosna."

"To se lahko zgodi vsaki"
Pevka z Barbadosa, ki je bila tudi sama žrtev telesnega nasilja, ko jo je leta 2009 pretepel takratni fant Chris Brown, je na Twitterju zapisala, da želi s to pesmijo poslati sporočilo svojim oboževalkam, naj bodo močne in svobodne. "Mlade ženske po vsem svetu lahko dosežemo mnogo stvari! Smo močne, nedolžne, zabavne, spogledljive, ranljive, včasih pa nas nedolžnost pripelje do tega, da smo tudi naivne. Vedno mislimo, da se kaj takega nam ne more zgoditi, a v resnici to lahko doživi prav vsaka. Zato, moje dame, bodite pozorne," se glasi njeno sporočilo, ki pa ni povsod naletelo na dober odziv.

Oglasili so se nekateri starši, aktivisti in vodilni iz sveta zabave in od televizijske postaje Black Entertainment TV, ki je videospot premierno prikazala, zahtevali takojšnji preklic predvajanja. "Če bi v videospotu Chris Brown ustrelil dekle in bi si ta izdelek lahko ogledali vsi, bi svet otrpnil od zgroženosti. Podobno bi moralo veljati za Rihanno," je dejal predstavnik združenja Industry Ears, ki se bojuje proti negativnim podobam v medijih.

Hiša je gorela tudi z Eminemom
Skladba Man Down je zadnji singel z Rihanninega aktualnega albuma Loud. To sicer ni prvič, da njen videospot prikazuje vprašanje družinskega nasilja, saj se je te teme dotaknila tudi v lanski uspešnici Love the Way You Lie, odpeti skupaj z Eminemom.

Spomnimo, Chris Brown, tudi sam uspešen raper, je februarja leta 2009 na sodišču priznal telesni napad na Rihanno, se javno opravičil, opravil nekaj tečajev o družinskem nasilju in polletno družbeno koristno delo.