Pete in Roger sta pokazala, da še nista za v staro šaro. Foto: EPA
Pete in Roger sta pokazala, da še nista za v staro šaro. Foto: EPA
Roger Daltrey
Največje aplavze so požele njihove največje uspešnice. Foto: EPA

Pevec Roger Daltrey in kitarist Pete Townshend - edina člana originalne britanske legendarne zasebe - sta se sredi okroglega odra pojavila v spremstvu spremljevalne skupine. Njun skoraj dvanajstminutni repertoar, ki so ga pospremile manjše tehnične težave, je sestavljal kolaž skladb Pinball Wizard, Baba O'Riley, Who Are You?, See Me, Feel Me in Won't Get Fooled Again.

Letos so bili glavni zvezdniki polčasa deležni drugačnega odziva publike, saj jim je prireditelj že na začetku prepovedal, da med nastopom pridejo pod oder. Pa vendar, nekaj je jasno, nastop na Superbowlu je bil vedno velika promocija za nastopajoče in pri reviji Rolling Stone so prepričani, da letos ne bo nič drugače.

Sama odločitev prirediteljev, da minute med polčasoma zasede skupina The Who, je pred nastopom dvignila precej prahu pri ameriškem združenju proti nasilju nad otroki, ki so opozorili, da Townshend na oder ne bi smel stopiti, saj ga je leta 2003 britanska policija zaradi suma otroške pornografije aretirala (in nato kmalu tudi spustila na prostost).

Glasbeni uvod pripadel Carrie
Pred 74.000 gledalci, ki so večinoma navijali za New Orleans, se je še pred začetkom prave športne poslastice najprej predstavila zvezdnica Ameriškega idola Carrie Underwood, ki je ganila zbrane s petjem ameriške himne. Medtem so se na velikem zaslonu prikazovale podobe vojakov, ki se borijo v Afganistanu. Nato je njeno mesto za mikrofonom zasedla igralka, raperka in pevka Queen Latifah s svojo America the Beautiful.

Nastop The Who si lahko ogledate spodaj.