Xequtifz čakajo odzive na svoj izdelek. Foto: Hangar
Xequtifz čakajo odzive na svoj izdelek. Foto: Hangar

Besedilo je prispevala glavna vokalistka Hannah Mancini, avtorja glasbe sta Igor Matkovič in Hannah Mancini, aranžma pa sta pripravila Igor Matkovič in Jani Hace. Različico angleškega singla za video je produciral Sare Havliček.

Snemanje spota And We Danced, ki te dni že prihaja na male zaslone, je potekalo v studiu v industrijski coni v Izoli. Režiral ga je Den Baruca in njegov Thenvision. "Snemanje je potekalo mirno. Naporno je bilo predvsem za pevke in plesalke, ki so snemale do ene ure zjutraj. Večina nas že ima izkušnje s takšnimi snemanji, tako da smo vedeli, kaj nas čaka. Bil je prelep sončen dan v Izoli, tako da nas je ekipa pravzaprav ves čas morala 'vleči' nazaj v studio. Glede samega scenarija pa - najprej smo imeli pomisleke ob ideji za enoscenski videospot. Želeli smo, da bi bil kljub temu prepoznaven in zanimiv. Den Baruca nas je prepričal, da lahko z oblačili, stylingom, lučjo in efekti naredi nekaj dobrega, zato smo se mu prepustili," pravijo Xequtifz, ki bodo poleg preigravanja disco uspešnic nadaljevali tudi avtorsko ustvarjanje.

"Preden pa začnemo nove projekte, si bomo vzeli nekaj časa, da vidimo, kakšen učinek na celotno dogajanje bo imel videospot. Repertoar, ki ga izvajamo kot 'cover band', ves čas spreminjamo in dopolnjujemo. Trudimo se, da bi imeli vsak mesec eno ali dve novi pesmi."

Xequtifz - And We Danced - Bil je ples