Fantje iz zasedbe In & Out bodo nagrajencem zapeli in zaigrali na čisto pravem zasebnem koncertu. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Razboršek
Fantje iz zasedbe In & Out bodo nagrajencem zapeli in zaigrali na čisto pravem zasebnem koncertu. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Razboršek

V sodelovanju z MMC-jem je namreč mlada fantovska zasedba In & Out pripravila spletni natečaj, v okviru katerega so glasbeni in filmski navdušenci na njihovo skladbo Zgodba zase posneli videospot. Med vsemi prispelimi videi je strokovna žirija, ki so jo sestavljali Dunja Danial, MMC-jeva snemalka in videomontažerka, Mojca Menart, vodja ZKP RTVSLO, ter člani zasedbe skupine In & Out.

Člani komisije so pri izboru upoštevali več meril: primernost za uporabo v glasbenem videospotu, kakovost slike, inovativnost in izvirnost ideje.

Videospot oz. njegovi deli bodo uporabljeni v uradnem spotu za skladbo Zgodba zase. Poleg tega pa bodo zmagovalci za nagrado dobili še koncert skupine In & Out, ki bodo tako nastopili na zasebni zabavi zmagovalcev in njihovih največ 20 prijateljev.

Različni okusi, raznolika glasba
Fantje iz skupine sicer za to jesen napovedujejo svoj prvi album, sestavljen iz njihovih avtorskih skladb. Junija so v spletnem klepetu razkrili, da je njihova glasba zelo različna, saj skupino sestavljajo fantje z zelo različnimi glasbenimi okusi: "Smo band, ki igramo, pojemo, pišemo svoje komade. Smo štirje različni, sploh kar se tiče glasbenega okusa, najbolje se tako najdemo v rocku, poprocku, kitarskem popu."

Zmagovalni video si lahko ogledate spodaj.