V Zagrebu bomo lahko videli tudi Iggy Popa. Foto: EPA
V Zagrebu bomo lahko videli tudi Iggy Popa. Foto: EPA

Pripravili ga bodo na Otoku hrvatske mladeži na zagrebškem Jarunu, na njem pa bo nastopilo prek 25 izvajalcev na štirih odrih in lounge baru. Kot glavni nastopajoči so že potrjeni legendarni noise rockerji, newyorški Sonic Youth, še živeče legende Iggy Pop s svojo hrupno zasedbo The Stooges ter New York Dolls, britanska koncertna atrakcija Asian Dub Foundation, popart skupina !!!, pevka zasedbe Moloko Roisin Murphy ter večje število skupin s področja bivše Jugoslavije.

Iggy Pop
The Godfather Of Punk s pravim imenom James Newell Osterberg Jr. ali bolj enostavno Mr. Pop je postal sinonim za energične, dinamične in divje koncertne nastope. S svojo zasedbo The Stooges je nepremagljiv.

Sonic Youth
New York, leto 1981. Punk je postal preteklost, prišel je čas za gibanje no wave. Thurston Moore, Kim Gordon in Lee Ranaldo so se zbrali pod imenom Sonic Youth in pričeli na noge postavljati svoj novi avantgardni projekt.

New York Dolls
New York Dolls so igrali punk, še preden je ta sploh obstajal. Vplivali so na celotno generacijo mladih glasbenikov. Njihov največji privrženec Morrissey je izjavil, da je ob njihovi glasbi doživel svoja prva življenjska čustva.

Asian Dub Foundation
Britanska skupina, v kateri igrajo glasbeniki azijskega porekla, je ena najbolj socialno angažiranih na britanskem otoku v zadnjih letih in hkrati ena redkih, ki jo lahko po tem njihovem angažmaju primerjamo z legendarno zasedbo The Clash.

!!!
!!! lahko izgovorite kot tri pogosto ponavljajoče se besede, kot npr. chk chk chk, bam bam bam ali hej hej hej. Brooklynski osmerec bo s seboj prinesel popart zvok po vzoru post-punk basa, špaghetti-western kitar in afriške poliritmije.