Tay-gating je bil prepovedan že na prejšnjih nastopih pevke na Wembleyju – vendar to ni ustavilo nekaterih oboževalcev, da se jim je vseeno uspelo zbrati v bližini. Foto: AP
Tay-gating je bil prepovedan že na prejšnjih nastopih pevke na Wembleyju – vendar to ni ustavilo nekaterih oboževalcev, da se jim je vseeno uspelo zbrati v bližini. Foto: AP

Ker so bili trije koncerti Taylor Swift na Dunaju odpovedani zaradi grožnje terorističnega napada, je zaskrbelo tudi njene oboževalce v Londonu, kjer bo njen naslednji postanek. Tam bo evropski del turneje Eras med 15. in 20. avgustom sklenila s petimi nastopi na stadionu Wembley. Londonska policija je že zagotovila, da tesno sodeluje tudi z varnostnimi ekipami na prizorišču, da bi zagotovila varnost, trenutno "nič ne kaže na nadaljnjo grožnjo".

Sorodna novica Swiftiji po odpovedi dunajskih koncertov razočarani, a razumevajoči: "Varnost je najpomembnejša"

Nekateri swiftiji so nameravali, čeprav nimajo vstopnice za več kot tri ure dolge koncerte, na katerih zvezdnica igra uspešnice iz svoje 18-letne kariere, priti pred stadion in se vseeno poskusiti naužiti vzdušja. To je namreč postal že pravi običaj – v Münchnu se je pred kratkim približno 40.000 ljudi zgrnilo na bližnje pobočje, da bi videli zvezdo v akciji.

Oboževalce ameriške glasbenice pa so londonski organizatorji in varnostniki opozorili, da je t. i. Tay-gating prepovedan. "Da bi zagotovili varen vstop in izstop vseh na stadionu, nihče ne sme stati pred nobenim vhodom ali na olimpijskih stopnicah na sprednji strani stadiona," je poudaril opomnik na spletni strani prizorišča in dodal, da bodo poskrbeli, da se tisti, ki vstopnic ne bodo imeli, ne bodo zadrževali na prizorišču, poroča BBC.

Sorodna novica V povezavi z načrtovanjem napada na koncertu Taylor Swift prijeli še enega najstnika

Tay-gating je bil prepovedan že na prejšnjih nastopih 34-letne pevke na Wembleyju – vendar to ni ustavilo nekaterih oboževalcev, da se jim je vseeno uspelo zbrati v bližini. Varnostni ukrepi na Wembleyju so bili že poostreni po bombnem napadu v Manchester Areni leta 2017, kjer je nastopala Ariana Grande.

V kombinaciji s tremi datumi, na katerih je že igrala junija, bo Swift izenačila rekord skupine Take That, ki je na svoji turneji Progress leta 2011 na Wembleyju nastopila osemkrat. Obenem bo tako presegla Michaela Jacksona in postala samostojna izvajalka z največ nastopi na Wembleyju v eni sami turneji. Kralj popa je med svojo turnejo Bad Tour leta 1988 namreč priredil sedem koncertov na stadionu.