Williamsa so nagradili z glasbeno nagrado brit za glasbeno ikono. Foto: Reuters
Williamsa so nagradili z glasbeno nagrado brit za glasbeno ikono. Foto: Reuters
Robbie Willams
42-letnik se junija odpravlja na evropsko turnejo. Foto: EPA

Williams je zaslovel kot član britanske skupine Take That, ki je znana po uspešnicah, kot so Relight My Fire, Everything Changes in Back for Good, skupino pa je zapustil leta 1995 in se podal na izredno uspešno solistično kariero. Skupina se je dokončno razšla leta 1996 in se ponovno združila leta 2010 za album Progress.

Niso mogli uskladiti urnikov
Naslednje leto bo minilo 25 let od nastanka skupine, zato mnogo oboževalcev pričakuje vsaj koncert ob obletnici. Kot kaže, se Williams preostalim članom na odru ne bo pridružil, čeprav je prepričan, da bodo spet nastopali skupaj. "Zagotovo se bomo znova združili, vendar ne v tem trenutku, za naslednjih 12 mesecev preprosto nismo mogli uskladiti urnikov," je na novinarski konferenci v Londonu povedal 42-letnik.

Williams se po izdaji novega albuma The Heavy Entertainment Show odpravlja na evropsko turnejo, na kateri se mu bo pridružil duet Erasure. Glasbenik bo nastopil v 18 državah, v katerih bo imel 29 nastopov, turnejo pa bo začel junija prihodnje leto v Veliki Britaniji.

Čeprav je do turneje še več kot pol leta, bodo vstopnice začeli prodajati že ta petek. Williams bo najbliže Sloveniji nastopil 29. avgusta v Celovcu na stadionu Wörthersee.

Pridružil se je Bowieju in Eltonu Johnu
Zvezdnik se lahko pohvali kar z 18 glasbenimi nagradami brit, med njimi zagotovo najbolj izstopa birt za glasbeno ikono, ki ga je dobil v ponedeljek. Do zdaj so brita za glasbeno ikono dobili le trije glasbeniki, poleg Williamsa še David Bowie in Elton John. Nagrado so mu opredali nekdanji člani skupine Gary Barlow, Howard Donald in Mark Owen, ki še vedno nastopajo pod imenom Take That, skupino pa pred dvema letoma dokončno zapustil Jason Orange.