Poletna festivalska vročica se čez nekaj dni seli v Srbijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Poletna festivalska vročica se čez nekaj dni seli v Srbijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vstopnice čakajo srečneže. Foto: MMC RTV SLO

Med omenjenimi imeni zagotovo izstopa novi projekt Thoma Yorka, ki prihaja v Petrovaradinsko trdnjavo - Atoms For Peace. Njihova edinstvena mešanica eksperimentalnega elektronskega rocka, v kateri so meje med digitalnim in analognim zabrisane, bo glavna znamenitost letošnjega festivala v Novem Sadu, na katerega vsako leto roma na tisoče ljubiteljev glasbe in zabave z vsega sveta, tudi številni iz Slovenije.

V sodelovanju z organizatorjem smo organizirali nagradno igro, v kateri smo podarjali štiri vstopnice za festival.

Ključ do nje, je bil pravilni odgovor na nagradno vprašanje, ki se je glasilo: zakaj je moral Cee Lo Green prestaviti svoj nastop na Exitu in je zato nastopil že 28. junija na Trgu Slobode v Novem Sadu?

Pravilni odgovor je bil: Zaradi eskluzivne pogodbe z oddajo The Voice, zaradi katere je moral odpovedati vse nastope v juliju.

Med pravilnimi odgovori smo izžrebali:
- Neno Bibico,
- Kristino Resnik,
- Tanjo Mikolič in
- Jana Koblarja.

Z Yorkom bodo na glavnem odru Exita stali še Flea, basist slavnih Red Hot Chili Peppers, dolgoletni "hišni" producent Radioheadov Nigel Godrich, bobnar Joey Waronker (Beck/REM) in mojster tolkal Mauro Refosco.

Poleg naštetih izvajalcev pa na festival prihajajo še Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong in mnogi drugi. Manjkali pa ne bodo niti slovenski predstavniki. Predstavniki srbskega festivala so namreč s pomočjo Slovenskega tedna glasbe na svoj oder povabili Novomeščane Kill Kenny. Tam pa bodo nastopili tudi Hex.