Slavko Ivančić se vrača na glasbeno prizorišče. Foto: Organizator
Slavko Ivančić se vrača na glasbeno prizorišče. Foto: Organizator

Glasbenik je po lanski hudi prometni nesreči, v kateri bi skoraj izgubil življenje, okreval. Kljub hudim poškodbam, ki jih je utrpel, je Slavko pripravljen na veliko vrnitev na koncertne odre - veliki koncert bo v ponedeljek, 15. avgusta, v Avditoriju Portorož ob 21. uri.

Na odru se bodo Slavku pridružili glasbeni gostje: Kingston, Anika Horvat, Klapa Lumin , Easy, Tilen Artač ...

Koncertu Slavka Ivančića, ki bo 15. avgusta ob 21. uri v portoroškem Avditorju, bosta v živo prisluhnila nagrajenca Matevž Kocjan in Silvija Medvešček, ki sta pravilno odgovorila na vprašanje, katerega leta je Slavko Ivančić praznoval 40 let kariere (Pravilni odgovor: leta 2014).

Glasbenik, ki ga je ljubezen do Pirančanke iz rodne Crikvenice pripeljala v Portorož, kjer živi in ustvarja še danes, je leta 2014 praznoval jubilejnih 60 let in 40 let kariere z razprodanim koncertom v portoroškem Avditoriju, dve leti pozneje pa bodo v Avditoriju spet odmevale skladbe Ne bom pozabil na stare čase, Sem takšen – ker sem živ, Ko mene več ne bo, Poišči me, Dober dan, Tina, Portorož 1905, Nisem jaz, Si še jezna name ...

Od Faraonov do Bazarja
V Piran se je preselil leta 1980 in se takrat prvič pridružil skupini Faraoni. Pozneje je nastopal kot pianist v spremljevalni skupini znanega zagrebškega pevca Danijela Popovića, ki je nekdanjo skupno državo leta 1983 zastopal na evrovizijskem odru s skladbo Džuli. Leta 1984 se je na povabilo Danila Kocjančiča pridružil skupini Bazar, nato pa za nekaj let odšel v tujino. Leta 1994 pa se je ponovno pridružil skupini Faraoni, s katero je ostal do preloma tisočletja, nato pa se je odločil za samostojno kariero.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.