Slayer sta
Slayer sta "zakrivila" prijatelja Kerry King in Jeff Hanneman. Foto: EPA

"Naš brat Jeff Hanneman naj počiva v miru (1964-2013)," so člani legendarne ameriške skupine na vhodni strani svoje uradne strani svetu sporočili žalostno novico, da jih je zapustil eden izmed članov skupine.

"Bil je v bolnišnici, ko so mu odpovedala jetra," je še zapisala skupina. Tuji mediji pa poročajo, da so Jeffu jetra odpovedala v procesu okrevanja po bolezni nekrotizirajoči fasciitis (bolezni, ki razjeda meso), ki jo je dobil po ugrizu pajka pred dvema letoma. Takrat bi zaradi nepravočasno poiskane pomoči skorajda ostal brez roke.

Za zdaj ni znano, ali je smrt povezana z boleznijo.

"Veliki štirje metala"
Hanneman je Slayerje, ki bi junija morali nastopiti na festivalu See Rock v Gradcu, ustanovil skupaj s kolegom kitaristom Kerryjem Kingom v zgodnjih 80. v predmestju Los Angelesa, skupino pa skupaj z Anthraxi, Megadethi in Metallico uvrščajo med štiri najboljša imena metala.

Na Twitterju so se Jeffu poklonili tudi njegovi glasbeni kolegi. Legendarni Slash je tako napisal: "Tragične novice o Jeffu Hannemanu. Pogrešali ga bomo številni. Kakšen žalosten dan za metal. Počivaj v miru." Glasbenik Andrew WK pa je tvitnil: "Jeff Hanneman bo za vedno ostal bog metala."

Hanneman se je podpisal tudi kot besedilopisec pri skladbah Raining Blood in Angel of Death, ki veljata za eni izmed največjih uspešnic skupine. Obema skladbama lahko prisluhnete spodaj.