Nenavadna podoba članov Elvis Jackson. Foto: Miro Majcen
Nenavadna podoba članov Elvis Jackson. Foto: Miro Majcen

Člani zasedbe so od 3. do 14.marca gostovali v prestolnicah Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske, Romunije, Bolgarije ter Bosne in Hercegovine. Jacksoni so na turneji predstavljali tudi novi album Against The Gravity in novi videospot za pesem Not Here To Pray.

Videospot Not Here to Pray si oglejte na desni.
Videospot, prvi z novega albuma in šesti po vrsti, so posneli februarja v enem dnevu v opuščenih skladiščih v Ljubljani. Snemanja spota se je tokrat lotila ekipa pod vodstvom režiserja Jureta Matjažiča, na snemanju pa so sodelovali še direktor fotografije Matej Križnik, vizažistki Empera3zz in Špela Veble ter stilistka Vesna Mirtelj.

O napornem snemanju
Člani skupine Elvis Jackson so prvič na snemanju spota doživeli pravo preobrazbo v make upu in bili izpostavljeni mrazu, vlagi, vodi, vetru in predvsem prahu. Vizualni, scenografski in koreografski učinski se tako ujemajo z dinamiko pesmi. "Na snemanju spota smo bili, kot da bi šlo za globljo navezavo sporočila in ideje spota, čez dan priče spremenljivemu vremenu, ki smo ga občutili v soncu, dežju, vetru in za konec jsnemanja celo sneženju. Snemanja se bomo še dolgo spominjali, saj smo preživeli izredno težavne razmere snemanja in prah iz oblačil in telesa izpirali še več ur po končanem snemanju. O poškodbah in vnetjih pa raje ne bomo govorili," so po snemanju dejali Jacksoni, ki jih zdaj čaka še nekaj koncertov po Sloveniji (med drugim v Celju, Mariboru, Trbovljah, Ravnah Na Koroškem, Novi Gorici, Kranju, Metliki).

A. M.