"Na nastopih smo vas vedno želeli presenetiti in navdušiti." Foto: AP

Lanskega septembra si je pevec zasedbe Aerosmith, ki jo sestavljajo tudi Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton in Joey Kramer, med nastopom na začetku turneje Peace Out: The Farewell Tour poškodoval glasilke. Steven Tyler je takrat na družbenih omrežjih dejal, da je poškodba povzročila krvavitev, a da upa, da se bo skupina po preložitvi nekaj koncertov vrnila.

Na razočaranje vseh pa jim 40-datumske poslovilne turneje vseeno ne bo uspelo dokončati. "Mesece si je neutrudno prizadeval, da bi svoj glas spravil v stanje pred poškodbo. Videli smo, kako se muči, čeprav ima ob sebi najboljšo zdravniško ekipo," so zapisali člani in dodali, da je na žalost jasno, da "popolno okrevanje po njegovi vokalni poškodbi ni mogoče".

"Kot skupina bratov smo sprejeli srce parajočo in težko, a nujno odločitev, da se umaknemo s turnej," so še žalostno razkrili. Tako so odpovedali preostale datume svoje domnevno zadnje turneje in naznanili upokojitev s koncertnih odrov, poroča AP.

"Na nastopih smo vas vedno želeli presenetiti in navdušiti. Kot veste, je Stevenov glas instrument, neprimerljiv z drugimi," je skupina poudarila in se zahvalila svoji ekipi in oboževalcem. "Bilo nam je v čast, da je naša glasba postala del vašega življenja," so še priznali in zaključili z besedami: "Glasno zdaj in za vedno predvajajte našo glasbo. Še naprej sanjajte. Uresničili ste naše sanje."

Tylerjev vokal je že od ustanovitve leta 1970 poskrbel, da so Aerosmithi še dodatno izstopali. V svoji dolgoletni karieri so ustvarili obsežen katalog pesmi, mednje spadajo tudi uspešnice, kot so Dream On, Walk This Way, Love in an Elevator in Livin' on the Edge. Člani so del Dvorane slavnih rokenrola, večkrat so bili nagrajeni tudi z grammyjem.