Skupina si želi kariero končati, ko je še na vrhu. Foto: Reuters
Skupina si želi kariero končati, ko je še na vrhu. Foto: Reuters

Glasbeniki, znani predvsem po bujnih pričeskah, kostumih in tem, da so vedno močno naličeni, so bili v 70. letih prejšnjega stoletja ena najbolj znanih glasbenih skupin, zasloveli pa so z uspešnicami, kot je denimo Rock and Roll All Nite.

"Kako bedno in žalostno bi bilo, če bi na odru videli skupino, in videli ste jih mnogo, se spominjali njihovih najboljših časov in si ob tem mislili, da bi s koncertiranjem morali nehati že pred časom," je razložil 69-letni basist in pevec Gene Simmons.

"Mi smo preveč ponosni in sami sebe ter oboževalce preveč spoštujemo, zato jim želimo na odru prikazati samo najboljše. Želeli ste najboljše, dobili ste najboljše oziroma najboljšo skupino na svetu," je še dodal.

Turnejo, ki so jo poimenovali End of the Road, začenjajo 31. januarja v Vancouvru, po besedah Simmonsa bo trajala dve ali tri leta, v njenem okviru pa si želijo koncertirati po vsem svetu. "Zemlja je ogromna in želimo si pokriti čisto vsak kotiček," je dejal.

Skupina Kiss je v več desetletij dolgi karieri prodala več kot 100 milijonov albumov, nekateri pa jih uvrščajo med velike predhodnike znanih zasedb iz 80. let prejšnjega stoletja, kot je recimo Motley Crue. Trenutno v skupini delujeta še dva prvotna člana, poleg Simmonsa še pevec in kitaris Paul Stanley, poleg njiju pa sta v skupini še kitarist Tommy Thayer in bobnar Eric Singer.

"Prepričan sem, da se bodo ljudje, ki bodo v sklopu te turneje na naš koncert prišli prvič, po koncu spraševali, zakaj so čakali tako dolgo," pa je veselo napovedal 66-letni Stanley. "Ker bo resnično bombastično, eksplozivno, brezkompromisno in eno veliko praznovanje vsega, kar smo naredili v celotni karieri."

Pravijo, da ob koncu kariere ničesar ne obžalujejo, saj je zanje to praznovanje. "Kariero hočemo končati, dokler smo še na vrhu in lahko tisto, kar delamo, delamo dobro."