Foto: AP
Foto: AP

Zayn Malik je bil tik pred tem, da se odpravi na odre po ZDA. Načrtovano je bilo, da bo prvi večer, 23. oktobra, v San Franciscu, od koder bi se odpravil tudi v Las Vegas, Los Angeles in Washington, zadnji nastop pa naj bi bil 3. novembra v New Yorku. Zdaj pa se je to spremenilo.

"Glede na veliko izgubo, ki sem jo doživel ta teden, sem se odločil, da preložim ameriški del turneje Stairway to Sky Tour," je zapisal na družbenih omrežjih glasbenik, ki žaluje za Liamom Paynom, svojim kolegom iz nekdanje skupine One Direction, poroča BBC.

Zayn je poudaril, da bodo nastopi prestavljeni na januar, vse vstopnice pa bodo veljale tudi za nove datume. "Vse vas imam rad in hvala za razumevanje," je še zaključil 31-letnik, ki sicer ni omenil, kaj to pomeni za 11 koncertov britanske turneje, ki naj bi trajala od 20. novembra do 4. decembra.

Sorodna novica Člani skupine One Direction popolnoma strti po smrti Liama Payna

Britanski pevec se je Paynu, ki so ga našli mrtvega, potem ko je v Buenos Airesu padel iz tretjega nadstropja hotela, okoliščine pa sicer še preiskujejo, poklonil skupaj s Harryjem Stylesom, Niallom Horanom in Louisom Tomlinsonom, s katerimi so nekoč sestavljali neverjetno uspešno fantovsko skupino One Direction.

Poleg skupne izjave so člani delili tudi vsak svoj zapis. "Ko je šlo za glasbo, Liam, si bil najsposobnejši v vseh pogledih. Izgubil sem brata, ko si nas zapustil, in ne morem ti razložiti, kaj bi dal, da bi te samo še zadnjič objel in se poslovil od tebe ter ti povedal, da sem te imel zelo rad in te spoštoval," je zapisal Malik, ki je sicer skupino po petih letih zapustil 2015, malce preden so se vsi člani leto kasneje posvetili samostojnim karieram. Dodal je, da bo "v srcu za vedno hranil vse skupne spomine".

"Izgubili smo človeško bitje, pustite mu, da ohrani nekaj dostojanstva in počiva v miru"

Sorodna novica Umrl je Liam Payne iz skupine One Direction

Paynova smrt je poleg njegovega trenutnega dekleta Kate Cassidy, ki je Liama oklicala za svojega angela in obljubila, da ga bo brezpogojno ljubila do konca svojega življenja, prizadela tudi njegovo nekdanjo partnerico Cheryl Tweedy. "Medtem ko se poskušam spopasti s tem pretresljivim dogodkom in v tem neopisljivo bolečem času predelujem lastno žalost, bi rada vse prijazno spomnila, da smo izgubili človeško bitje," je na družbenih omrežjih zapisala pevka skupine Girls Aloud, ki je Payna spoznala med avdicijo na X Factorju leta 2008, kjer je bila v žiriji, z njim pa je bila v zvezi med letoma 2016 in 2018.

"Liam ni bil le popzvezda in slaven – bil je sin, brat, stric, dragi prijatelj in oče najinega sedemletnega sina, ki se mora zdaj spopasti z resničnostjo, da nikoli več ne bo videl očeta," je poudarila v zapisu ob črno-beli fotografiji pevca z njunim otrokom. Obenem je kritizirala "odvratno" poročanje medijev po njegovi smrti.

"Rotim vas, da razmislite, čemu služijo nekatera od teh poročil, razen da povzročajo dodatno bolečino in škodo vsem, ki se skušajo pobrati po tem," je še dodala Cheryl, ki jo skrbi dejstvo, da bo sin Bear nekoč imel dostop do "gnusnih poročil in medijskega izkoriščanja" in ga pred tem ne bo mogla zaščititi. "Preden pustite komentar ali ustvarite videoposnetke, se vprašajte, ali bi radi, da bi nekaj takega prebrala ali videla vaša družina," je še nadaljevala in zaključila s pozivom, naj Liamu pustijo, da "ohrani nekaj dostojanstva in počiva v miru".

Oboževalke ščitile očeta pred paparaci

Ogledal si je številne zapise oboževalcev. Foto: AP
Ogledal si je številne zapise oboževalcev. Foto: AP

V Argentino je že prišel pokojnikov oče Geoff Payne, ki si je tudi ogledal, kako so se številni oboževalci skupine One Direction, ki se od njega poslavljajo v Veliki Britaniji in drugod po svetu, kjer se zbirajo na bedenjih, poklonili njegovemu sinu pred hotelom, kjer je umrl.

Čeprav je družina prosila za zasebnost, so njegovo pot do hotela predvajali na argentinski televiziji. Med obiskom hotela mu je sledila množica fotografov, kar pa je vznemirilo oboževalce, ki so tako jezno kričali na medije, obenem pa poskušali blokirati vhod v stavbo, da bi paparacem preprečili vstop.

Zvezni tožilec je za BBC povedal, da je bilo truplo "izpuščeno", kar pomeni, da ne bodo izvajali nobenih nadaljnjih testov. Tako naj bi oče britanskega glasbenika že obiskal mrtvašnico v argentinski prestolnici, da bi uradno identificiral svojega sina.