Arctic Monkeys. Foto: EPA
Arctic Monkeys. Foto: EPA

Podobno kot na preteklih festivalih je seznam nastopajočih napolnjen z nekaterimi trenutno najbolj znanimi imeni popularne glasbe: Lizzo, Lana Del Rey, Lil Nas X, Manic Street, Preachers, Wizkid in Blondie. Vsako leto je med izvajalci tudi mesto za "legendarnega izvajalca," po Kylie in Dolly Parton bo letos nastopil Cat Stevens (Yusuf).

Sorodna novica Najbolj dobičkonosna turneja vseh časov: Elton John je presegel Eda Sheerana

Kljub številnim zvenečim imenom na letošnjem festivalu noben nastop ne bo tako težko pričakovan kot eno izmed zadnjih dejanj turneje Farewell Yellow Brick Road. Elton John bo namreč na festivalu Glastonbury zadnjič nastopil na britanskih tleh.

"Za nas je to, da nam je uspelo dobiti Eltona v tem kontekstu, neverjeten dosežek," je za BBC povedala Emily Eavis in dodala, da bo njegov nastop nekaj prav posebnega: "Res je zagret, nenehno se pogovarjamo po telefonu, ima nekaj izjemnih idej za slovo. Zelo smo se morali potruditi, da smo ga prepričali, naj ravno na Glastonburyju konča svojo turnejo." 75-letnik na festivalih ne igra ravno pogosto, zato so ga organizatorji poklicali in mu povedali, da te priložnosti ne sme izpustiti iz rok. Zvezdnik se je z njimi očitno strinjal.

Turneja Farewell Yellow Brick Road

Eden najvplivnejših glasbenikov svoje generacije Elton John je s turnejo Farewell Yellow Brick napovedal konec svojih nastopov v živo, saj se želi posvetiti družini, predvsem svojim otrokom. Še bo ustvarjal glasbo, po svetu pa ne bo več potoval. Tudi zato vse od leta 2018, ko je začel triletno poslovilno turnejo, do zadnjega kotička polni vsa največja svetovna prizorišča. Sicer so se – podobno kot turneje preostalih izvajalcev – njegovi nastopi močno zavlekli zaradi epidemije, zato bo svoj svetovni pohod v Stockholmu sklenil šele julija 2023.