Fundacija Danila Türka pripravlja koncert z naslovom Pustimo jim sanje. Foto: MMC RTV SLO
Fundacija Danila Türka pripravlja koncert z naslovom Pustimo jim sanje. Foto: MMC RTV SLO

Osrednji nastopajoči na koncertu, ki bo 19. aprila ob 20. uri v Cankarjevem domu, bo Jan Plestenjak, poleg njega pa bodo na oder stopili še Alenka Godec, Neisha, Sabina Cvilak in Perpetuum Jazzile, so za MMC pojasnili v fundaciji, kjer še dodajajo: "Jana Plestenjaka smo povabili k sodelovanju, ker je brez dvoma eden najbolj cenjenih in ustvarjalnih slovenskih glasbenikov, ki je že večkrat velikodušno izkazal tudi posluh za dobrodelno dejavnost."

Pri iskanju prostovoljcev za delo v klicnem centru, kjer bodo zbirali prispevke za delovanje dveh novih kriznih centrov za otroke in mladostnike, sta svojo pomoč ponudila dva izmed medijskih partnerjev, Televizija Slovenija in POP TV.

Dobrodelni koncert bo vodil Slavko Bobovnik, iz klicnega centra pa se bodo oglašali in s tem pomagali zbirati sredstva Janez Dolinar, Saša Einsidler, Mario Galunič, Manica Janežič Ambrožič, Katja Jevšek, Matjaž Kek, Tomaž Klemenčič, Lucienne Lončina, Mojca Mavec, Alenka Mirt Iskra, Miša Molk, Alenka Oldroyd, Rosvita Pesek, Peter Poles, Alojz Svete, Marjan Šarec, Matjaž Tanko, Gregor Trebušak, Vid Valič in Erika Žnidaršič.

Vsa sredstva gredo otrokom, žrtvam nasilja
Sredstva, zbrana v okviru dobrodelnega koncerta, bodo namenjena otrokom, žrtvam nasilja - največji del zbranih sredstev bodo v fundaciji namenili za delovanje dveh novih kriznih centrov za otroke in mladostnike v Kopru in Novi Gorici. "Dvajsetim otrokom, žrtvam vojne v Gazi, pa bomo omogočili kompleksno rehabilitacijo v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča," še pravijo organizatroji koncerta.

Fundacija bo sredstva zbirala na različne načine: s pridobivanjem donatorjev in sponzorjev, iz naslova 0,5 odstotka dohodnine, ki jo lahko po svoji izbiri namenjajo davkoplačevalci, s pomočjo dobrodelnih avkcij, z organizacijo športnih dogodkov, dobrodelnih koncertov, s pomočjo SMS-sporočil itd.