Kot prvi bo imel na oder čast stopiti Pete Doherty. Foto: EPA
Kot prvi bo imel na oder čast stopiti Pete Doherty. Foto: EPA

Na prizorišču, ki so ga že začeli prenavljati, bo kot prvi na oder stopil britanski glasbenik Pete Doherty. Njegov nastop je predviden za tri dni po prvi obletnici napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dva večera pozneje mu bo sledil senegalski zvezdnik Youssou N'Dour s skupino Super Etoile de Dakar, so dodali organizatorji.

Točen datum odprtja še ni znan
Obnova Bataclana bo vključevala prenovo infrastrukture in opreme v dvorani, vendar njene celovite podobe vseeno ne želijo spremeniti. "Ohraniti želimo toplino in družabnost prizorišča ter priljubljenost in festivalski duh, ki ga je vedno imelo," so sporočili iz dvorane.

Natančnega datuma ponovnega odprtja koncertne dvorane sicer še niso podali, a vseeno že napovedujejo prve koncerte, ki se bodo na odru Bataclana zgodili, potem ko je 13. novembra lani med koncertom zasedbe Eagles of Death Metal več teroristov streljalo na občinstvo in pri tem ubilo 90 ljudi.

Preostale nastopajoče, ki bodo oder zasedli za Dohertyjem in N'Dourjem, bodo organizatorji začeli najavljati v prihodnjih dneh.