Ena glavnih novosti bo Petek brez cenzure. "Večeri črne komedije so tudi v Sloveniji že nekaj let zelo priljubljeni, to pa je korak naprej: ne bomo le črni, ampak bomo segali čez vse meje," je dejala Maja Monrue.

Ta se je v zadnjih letih utrdila v organizacijskem tandemu ob ustanovitelju festivala, Andreju Težaku. Tešky bo po tradiciji gostitelj treh slovenskih večerov, pri dveh pa bo taktirko predal Marini Orsag.

Na petkovo divjo vožnjo po robu prepada brez zavor vabijo Aleksander Pozvek, Admir Baltić, Alen Borišek, Eldar Omerčić in Rene Volker.

Kot je že v navadi, bo izbrana domača selekcija zaznamovala tudi prvi in zadnji večer: Domen Valič, Sašo Stare, Tanja Kocman, Uroš Kuzman, Alen Mastnak, David Gorinšek, Lucija Ćirović, Rok Škrlep in Dino Kapetanović. Piko na i 17. Panču pa bo z vpogledom v svoj novi celovečerni šov postavil Perica Jerković.

V četrtek se bo mogoče z vzpenjajočimi se mojstri komedije z različnih koncev sveta – z Maureen Langan, povratnikom Igorjem Mersonom, Nicolasom Moulinom, Johnom Denhofom, pa tudi Martino Ipšo – smejati v angleščini.

Sobotni Vozi miško najt pa bodo v jezikih "bratskih" republik spletli Dragitza Raštegorac, Tomislav Primorac, Igor Drljo, Nenad Stefanovski in Branko Krsmanović.